opstina gornji milanovac

04. децембар 2015.
У току грађевински радови на више локација у граду


gm

Приликом данашњег обиласка градског подручја, на којима се изводе бројни грађевински радови, председник општине Милисав Мирковић са сарадницима обишао је неколико градилишта.


Приликом обиласка радова на изградњи тротоара у насељу Ивице у Горњем Милановцу Председник је изјавио да је месна заједница Горњи Милановац благовремено извршила припреме и спровела јавне набавке за инвестиције чији је инвеститор тако да није изостала ни њихова благовремена реализација. Он је оценио ову инвестицију као посебно значајну за све грађане трећег реона, а посебно за децу која су се до сада, због недостатка тротоара, кретала коловозом.


Како је изјавио Драган Ђорђевић Председник Савета Месне заједнице Горњи Милановац која је инвеститор, реч је о радовима на изградњи тротоара у дужини од 600 метара и регулацији преосталог дела нерегулисаног потока у овом насељу. Укупна вредност инвестиције је око 2,5 милиона динара, а сви радови чији је инвеститор Месна заједница Горњи Милановац предвиђени су плановима усвојеним од стране Општинског већа и Скупштине Општине Горњи Милановац.


Приликом обиласка радова на реконструкцији Дома културе чији је инвеститор Општинска управа Општине Горњи Милановац оцењено је да су радови завршетком прве фазе знатно интензивирани тако да овај објекат почиње да добија своје завршне контуре. При самом крају је II фаза, а ушло се у трећу - завршну фазу. Извођачи треће фазе су "Интерклима" из Врњачке Бање са којом Општина већ успешно сарађује у другој фази извођења радова на овом објекту и "Светлост театар" из Београда - једна од најреномиранијих фирми Србије у области сценске технике. Завршетком фазе А, за коју су средства у целости обезбеђена и потписани уговори са изабраним извођачима, следећег пролећа Горњомилановчани ће добити изузетан, фунционалан и савремен Дом културе.


У оквиру обиласка градилишта председник је са сарадницима обишао и радове на изградњи тротоара у Крагујевачкој улици у Невадама као и радове на изградњи Деспотовачке улице чији је инвеститор Јавно предузеће за изградњу Општине Горњи Милановац. Након што су решени проблеми настали као последица недостатака пројектне документације, радови на изградњи тротоара у Крагујевачкој улици иду планираним током док је на Деспотовачкој улици у току прва фаза радова тако да ће радови на завршетку изградње ове улице бити окончани тек наредне године након решавања проблема везаних за имовинско-правне односе.gm    gm    gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!