opstina gornji milanovac

10. децембар 2015.
Општини Горњи Милановац признање за учешће и допринос у реализацији ЕУ Exchange 4 програма


Највеће годишње окупљање градоначелника и председника општина - 43. скупштина Сталне конференције градова и општина одржана је 9. децембра 2015. године у Београду. Овом скупу који је истовремено био и завршна конференција програма ЕУ Exchange 4, присуствовало је више од 500 учесника, високих представника градова и општина, државних институција, међународних организација, дипломатског кора и др.


За најбоље реализоване пројекте у оквиру ЕУ Exchange 4 програма, шеф Делегације ЕУ у Србији Мајкл Девенпорт уручио је признања и захвалнице представницима локалних самоуправа које су обухваћене у спровођењу ЕУ Exchange 4, за учешћуе у овом веома успешном програму, а међу којима је и Општина Горњи Милановац.


Овом приликом градоначелници и председници локалних самоуправа једногласно су затражили да се из јавне расправе повуче Нацрт закона о финансирању локалних самоуправа, који је израдило Министарство финансија. Највиши представници градова и општина сагласили су се да су сва решења из Нацрта закона неприхватљива и затражили да се овај веома важан документ за локал врати на дораду јер би приходи градова и општина били смањени за осам милијарди динара што доводи у питање функционисање локалних самоуправа. Иначе, у Нацрту се предвиђа да општине добију 50 уместо досадашњих 80 одсто од пореза на зараде и да се два изворна прихода - накнада за животну средину и фирмарина - интегришу у порез на имовину, што би заправо додатно оптеретило грађане.gmПовратак на: Саопштења


logo opstine gornji milanovac

Ћир    Lat    Eng


       
opstina gornji milanovac
 

Општина Горњи Милановац

Aдреса: Tаковска 2,

32300 Горњи Mилановац, Србија

Тел: +381 32 / 515 0050

Факс: +381 32 / 720 282

info@gornjimilanovac.rs
www.gornjimilanovac.rs

Усудити се, то је цена напретка!