Uvedena restrikcija u potrošnji vode iz javnog vodovoda

Na predlog Javnog komunalnog preduzeća „Gornji Milanovac“, a shodno Odluci o komunalnim delatnostima na teritoriji Opštine Gornji Milanovac, Opštinska uprava Opštine Gornji Milanovac donela je naredbu kojom se uvode restrikcije u cilju smanjenja potrošnje vode zabranom korišćenja vode iz vodovoda za polivanje parkova, vrtova (dvorišta), bašti, kao i za pranje ulica i vozila.

Naredbodavne mere uvedene su usled pada vodostaja na vodozahvatu „Ševelj“ vodosistema Rzav i smanjenja kapaciteta drugih izvorišta na teritoriji opštine Gornji Milanovac čime je dovedena u pitanje urednost snabdevanja građana vodom. Ukoliko građani budu racionalni u potrošnji i pridržavali se ovih zabrana, preduzete mere bi dale očekivane rezultate, a time bi se izbegle periodične obustave isporuke vode.
Ova naredba stupila je na snagu odmah, a u cilju njenog sprovođenja biće intenziviran rad inspekcijskih službi Opštinske uprave opštine Gornji Milanovac.
Mere restrikcije primenjivaće se do stabilizacije  stanja na izvorišnim kapacitetima na teritoriji Opštine Gornji Milanovac.

Pogledajte kompletnu naredbu…

Previous Makedonci iz Kavadarca u poseti Gornjem MIlanovcu