Eng

Es

It

Sp

Sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije

Sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije

Na sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije održanoj danas, 16. februara 2012. godine Komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije i Predsednik opštine Milisav Mirković je konstatovao da je usled novih snežnih padavina praćenih vetrom u toku noći došlo do stvaranja novih problema u saobraćaju i poništavanja svih napora koji su do juče ostvareni u pročišćavanju svih putnih pravaca na magistralnim, regionalnim, lokalnim i nekategorisanim putevima. Do juče je ostalo 350 kilometara neprohodnih nekategorisanih puteva, a nove snežne padavine su tu kilometražu nesumnjivo povećale. Došlo je do uvećanja snežnog pokrivača za oko 10 centimetara, a na mestima gde ima snežnih nanosa uvećanje je nešto veće. Sva raspoloživa mehanizacija je na terenu i za sada su svi regionalni putni pravci prohodni kao i većina lokalnih puteva, s tim što se saobraćaj otežano odvija zbog zadržavanja snega na kolovozu. Najlošija situacija je na regionalnim putnim pravcima Teočin – Brajići i Rudnik – Jarmenovci. Što se tiče seoskog područja, prioritet u čišćenju imaju ona naseljena mesta u kojima ima smrtnih slučajeva, bolesnih i iznemoglih lica, a danas i sutra prioritetni putni pravci za čišćenje biće i oni koji vode prema grobljima zbog predstojećih Zadušnica. Službena lica Opštine, članovi Opštinskog štaba za vanredne situacije, Crvenog krsta i Centra za socijalni rad i za vreme praznika kao i u dane vikenda nastavljaju rad na terenu i svim raspoloživim sredstvima u saradnji sa službama Doma zdravlja, Elektrodistribucije i Vatrogasne jedinice probijaju se do najugroženijih domaćinstava sa hranom i lekovima Broj domaćinstava koja su bila snežnim nanosima odsečena od ostatka opštine do današnjeg dana je znatno smanjen.
Nove snežne padavine stvaraju potrebu za ponovnim čišćenjem ulica i trotoara, s tim što će se dok traju snežne padavine čistiti ulice prvog prioriteta, a u zavisnosti od količine padavina prelaziće se i na druge prioritete. Kao i sa svake sednicie Štaba i sa ove je upućen apel svim građanima da se ne kreću obeleženim zonama i da postavljene trake kojima su obeležene ugrožene zone ne uklanjaju i tako dovode u pitanje nečiji život, kao i vlasnicima stambenih i poslovnih objekata da redovno čiste sneg ispred svojih objekata, uklanjaju ledenice i sneg sa krovova.
Shodno Zaključcima sa sednice Štaba održane 15. februara 2012. godine upućen je zahtev nadležnima da razmotre mogućnosti za normalizaciju snabdevanja električnom energijom u pogledu rada privrednih subjekata na području opštine Gornji Milanovac od ponedeljka, 20. februara 2012. godine, a da se uštede na području opštine ostvaruju kroz isključenje javne rasvete i smanjenje potrošnje od strane domaćinstava kroz apelovanje na građane u pravcu racionalnog korišćenja električne energije, kako se inače i ostvaruje ušteda u većini drugih gradova i opština.
Prema izveštajima nadležnih nema većih problema u oblasti snabdevanja električnom energijom osim onih koji nisu izazvani elementarnom nepogodom a na čijem se otklanjanju upravo radi, telekomunikacija, radu službe hitne pomoći i kućne nege, vodosnabdevanja, grejanja i komunalne higijene osim teškoća u pristupu kontejnerima zbog visokog snežnog pokrivača i niskih temperatura.

Претходни Sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije

Leave Your Comment

Пратите нас

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Вести и дешавања

Најновије вести које Вам стижу у поштанско сандуче

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I