Агенција за безбедност у саобраћају донирала 34 ауто-седишта

Још једна од активности општинског Савета за безбедност у саобраћају била је и едукација родитеља о правилном коришћењу ауто седишта.  У Свечаној сали Општине Горњи Милановац, представници Агенције за безбедност у саобраћају у циљу смањења страдања деце и подизања свести родитеља о значају коришћења  дечијих ауто-седишта, поред  превентивних активности које су до сада спроводили, демонстрирали су родитељима како се правилно користе различите групе дечијих седишта.

Након предавања, председник општине Дејан Ковачевић, уручио је породицама које су ове године добиле треће дете, укупно њих 34,  по једно ауто – седиште, које је општини Горњи Милановац  донирала Агенција за безбедност у саобраћају.

  Ове године месец новембар у Горњем Милановцу је у знаку безбедности у саобраћају. Почели смо тиме што смо едуковали младе, затим наше најстарије суграђане о томе како се понашати у саобраћају. Такође, едуковали смо и пешаке, возаче аутомобила, бициклисте и мотоциклисте, а данас смо имали и једно предавање намењено трактористима. Целу ову кампању завршили смо овим предавањем о правилној употреби ауто седишта и поделили смо нашим најмлађим суграђанима седишта, јер смо свесни тога да су деца најугроженији учесници у саобраћају, а ми, родитељи, смо ти који им морају обезбедити сигурност. Ја се захваљујем и Савету за безбедност у саобраћају Општине Горњи Милановац и Агенцији за безбедност у саобраћају на бројним акцијама које су протеклих дана реализоване и на томе што су донирали ова седишта које смо ми поделили породицама које су ове године добиле треће дете – рекао је председник Ковачевић.

Иако имају искуства са употребом дечијих ауто – седишта, задовољни родитељи су данашње предавање оценили као изузетно корисно.

 КАБИНЕТ  ПРЕДСЕДНИКА  ОПШТИНЕ  ГОРЊИ  МИЛАНОВАЦ

Previous Председник Ковачевић обишао радове на изградњи нове котларнице на биомасу