Eng

Es

It

Sp

Међународна сарадња

Општина Горњи Милановац представља локалну самоуправу са развијеном и успешном међународном сарадњом.

Међународна и међурегионала сарадња се огледа у сталним контактима како са братским општинама тако и са другим локалним самоуправама у иностранству, иностраним амбасадама, представницима страних инвеститора, развојним агенцијама итд.

Општина Горњи Милановац гради, развија и одржава вишеструко корисне добросуседске односе, регионалну и међународну сарадњу на билатералном и мултилатералном нивоу.

Братимљење општина представља сарадњу локалних заједница и успостављање снажних партнерских веза путем разних активности – културни програми и манифестације,образовање, спорт, хуманитарна помоћ, економска размена и пројекти, туризам, подизање капацитета општинске организације и управе. Таква сарадња усмерена је ка стварању обостраног поверења које прераста у пријатељство локалних заједница и њихових грађана.

Успостављањем различитих облика сарадње и реализацијом пројеката општина Горњи Милановац има за циљ да допринесе, развија и унапреди теме из економске области, поља науке и културе, социјалне заштите, заштите животне средине, побољшање капацитета за остваривање надлежности и пружање услуга грађанима.

Важност међународне сарадње акцентована је и у најважнијим локалним стратешким документина.

Братски градови и општинe

[mappress mapid=“3″]

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I