Завршена Јавна набавка за изградњу затвореног базена

На данас одржаној тридесет петој седници Општинског већа, једногласно је усвојено свих деветнаест тачака дневног реда. Већници су, између осталог, разматрали и Извештај о извршењу Одлуке о буџету општине Горњи Милановац приликом чега је председник Ковачевић обавестио да је завршена Јавна набавка за изградњу затвореног базена.

         Завршена је Јавна набавка, изабрани су извођачи радова, а следеће седмице ћемо потписати и уговор. У овој години обавеза нам је да  Општина исплати део аванса у износу од 250 милиона динара. Планирано је да се базен финансира из сопствених средстава Општине из три буџетске године. Сама изградња базена треба да се заврши за неких 13 месеци, колико је предвиђено по Јавној набавци. Очекујемо да ћемо за нешто више од годину дана имати потпуно изграђену зграду, која ће, поред самог базена имати и велнес центар и ресторан и која ће бити један озбиљан објекат који је недостајао Горњем Милановцу. У оквиру комплекса базена планирана је изградња надстрешнице летње баште, као и ново партерно уређење израда нових плажа око отворених базена, нових стаза и платоа, као и додавање нових садржаја – рекао је председник Ковачевић.

Такође, на дневном реду било је и речи о одлагању почетка грејне сезоне. Већници су обавештени да је ЈКП почело топле пробе у јутарњим сатима у складу са временским приликама, а да преко дана неће бити континуираног грејања јер се дневне температуре крећу око 20 степени. На целу ситуацију, додатно је утицало и нагло поскупљење мазута.

       Како ме је обавестио директор Јавног комуналног, цена мазута по квадратном метру по садашњој цени требало би да износи близу 200 динара, што је јако много. Са друге стране, убрзано завршавамо пројекат котларнице на биомасу са повезним топловодом, тако да ће од првог децембра кренути топле пробе са тог система. Грађанима се наравно неће увећавати рачуни, трудићемо се да можда нешто и смањимо и потпуно ћемо бити енергетски независни, имаћемо довољно дрвне биомасе – обајснио је Ковачевић.

Још једна мера штедње која ће бити спроведена односи се на рационализацију потрошње електричне енергије за новогодишњу расвету, па ће уместо два месеца расвета бити постављена у периоду од 15. децембра до 15. јануара и то само у ужем центру града. Председник је додао да ће и јавна расвета бити редукована како у граду, тако и у селима, а да ће коначна одлука о томе бити донета у наредном периоду.

 КАБИНЕТ  ПРЕДСЕДНИКА  ОПШТИНЕ  ГОРЊИ  МИЛАНОВАЦ

Previous ПС Горњи Милановац уручен уређај за откривање психоактивних супстанци код возача