Eng

Es

It

Sp

За Горњи Милановац без дивљих депонија

За Горњи Милановац без дивљих депонија

Рашчишћавањем дивље депоније у Луњевици на локацији Шапчева ћуприја, почела је реализација пројекта Горњи Милановац без дивљих депонија, који суфинансира Министарство за заштиту животне средине. Општина Горњи Милановац је преко Канцеларије за заштиту животне средине формирала катастар дивљих депонија и до сада сопственим средствима очистила њих 315. ЈКП Горњи Милановац је по спроведеним јавним набавкама обављало чишћење, санацију и рекултивацију дивљих депонија и сав прикупљен отпад депоновало на санитарну депонију „Вујан“. На подручју општине Горњи Милановац налази се још 28 дивљих депонија, чије је уклањање обухваћено овим пројектом.

Ово је прва од 28 дивљих депонија које ће ЈКП у сарадњи са општинском управом Општине Горњи Милановац у овој години очистити. Тиме ћемо допринети здравијој и чистијој животној средини – изјавио је Иван Лазић, директор ЈКП Горњи Милановац

Ивана Адамовић, шеф канцеларије за заштиту животне средине, апеловала је на суграђане да одговорно одлажу отпад у за то предвиђене контејнере.

Замолила бих наше суграђане да користе посуде за правилно одлагање отпада, које имамо на читавој територији општине, не само у граду. Чишћењем ових 28 депонија сматрамо да смо завршили са њима и апелујем на суграђане да се према нашој природи опходе еколошки савесно. Захваљујем се и радницима ЈКП-а који обављају врло тежак посао у јако тешким условимарекла је Ивана Адамовић, шеф Канцеларије за заштиту животне средине.

За овај пројекат ресорно Министарство је издвојило 5 212 840 динара, што представља 75,42% од укупне вредности пројекта. Висина удела Општине Горњи Милановац у финансирању пројекта је 24,58%., што чини износ од 1.698.646,оо динара, a крајњи рок за његову реализацију је 2 новембар текуће године. Свих 28 очишћених, санираних и рекултивисаних локација биће обележено типским едукативним таблама са јасним упозорењима за загађиваче.

 КАБИНЕТ  ПРЕДСЕДНИКА  ОПШТИНЕ  ГОРЊИ  МИЛАНОВАЦ

Previous Министар Момировић обишао радове на изградњи приступне саобраћајнице

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I