Eng

Es

It

Sp

Министар Момировић у посети поплављеном подручју у МЗ Богданица и Дружетићи

Министар Момировић у посети поплављеном подручју у МЗ Богданица и Дружетићи

Због изливања реке Каменице у Богданици и у Дружетићима протеклог викенда, на подручју ова два села проглашена је ванредна ситуација. Водена бујица је срушила два моста, поплавила је петнаестак кућа, од којих је десет онеспособљено за живот у њима и нанела приличну штету пољопривредним засадима. Такође, ватрогасно-спасилачке екипе из Чачка и из Горњег Милановца су вршиле евакуацију угроженог становништва, а две особе су хоспитализоване у Општој болници Горњи Милановац.

Због свега што се издешавало, прањански крај данас су посетили председник општине Дејан Ковачевић и Томислав Момировић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и најавили помоћ, како Општине, тако и Владе, у санацији начињене штете.

Општина Горњи Милановац је са свим својим јавним предузећима и јавним установама од јуче на терену и већ смо почели санацију штете. Ту су камиони Јавног комуналног предузећа и Јавног предузећа за изградњу и изводимо радове како бисмо што пре омогућили колико, толико нормалан живот. Трудићемо се да заједно са министарством грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и Владом Републике Србије што пре решимо све проблеме. Из текуће буџетске резерве издвојићемо новац да помогнемо домаћинствима, а држава ће обезбедити средства да инфраструктуру врати у првобитно стање. Захваљујем се министру Момировићу који је одмах, чим је чуо за поплаве, дошао у Горњи Милановац – рекао је председник Ковачевић.

         –У оваквим ситуацијама мора да се реагује брзо. Механизација је већ изашла на терен, доводи се у ред оно што тренутно може да се среди. Морамо хитно да испројектујемо овај пут, да вратимо у финкцију ове мостове. Наравно, прави проблеми су пред људима који овде живе и чија је имовина добрим делом уништена. Неће им бити лако у наредном периоду и драго ми је да је председник општине препознао њихове потребе и проблеме, а ми ћемо као Влада стати уз њега како би се они што брже решили – изјавио је Томислав Момировић.

Министар Момировић је овом приликом рекао да је министарство ту да покаже суграђанима да држава мисли о њима и да се наставља са улагањима у инфраструктуру и са уређењем речних водотокова како би се предупредили проблеми попут ових који су захватили Богданицу и Дружетиће.

 КАБИНЕТ  ПРЕДСЕДНИКА  ОПШТИНЕ  ГОРЊИ  МИЛАНОВАЦ

Previous Река Каменица нанела велику штету у прањанском крају

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I