Eng

Es

It

Sp

Настављена улагања у сеоске школе

Настављена улагања у сеоске школе

Истурено одељење прањанске ОШ Иво Андрић у Брезни постоји 179 година. Ова школа сваке године свечаном приредбом обележава Митровдан. Како је ово година јубилеја – 60 година од како је Иво Андрић добио Нобелову награду за књижевност, део свечаности је био посвећен њему: ученици су читали одабране делове његове прозе, извели су кратку представу а све је било употпуњено наступом школског хора. Други део свечаности обележила је пројекција документарног филма о брезанској школи.

Овој прослави присуствовао је и председник општине Дејан Ковачевић, коме је директор школе уручио захвалницу за изузетну подршку школству на територији Горњег Милановца.

Јако нам је битно да мале, сеоске школе опстају. Када кажем мале, не мислим да су оне физички мале, већ да оне из године у годину имају мање ђака. Пре пет година овде је било преко 30 ученика, данас их је двадесет двоје. Поред тога што ми доста средстава улажемо у инфраструктуру школе, у нова игралишта и даље имамо проблем у појединим деловима наше општине са останком људи на селу. Ја хоћу да се захвалим свим становницима Брезне који своју децу уписују у брезанску школу и на тај начин дају наду да ћемо и у будућности овде моћи да организујемо наставу. Данас смо овде видели доста привредника, наравно и родитеља који у договору са наставницима покушавају да одрже живот у селу, а Општина ће им се увек, наравно наћи- рекао је Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац.

Председник Ковачевић је обишао и недавно реконструисано школско игралиште и поменуо планове за прањанску школу.

Завршили смо смо један мултифункционални терен за баскет, мали фудбал и за одбојку. Наставићемо са улагањима у сеоске школе. Разговарао сам са директором прањанске школе Зораном Пантовићем да први терен са вештачком травом буде баш у Прањанима. Завршили смо пројектну документацију, конкурисаћемо код Министарства и надам се да ће нам средства бити одобрена – најавио је Ковачевић.

Поред улагања у школе, председник Ковачевић истиче да је за останак младих на селу битна и инфраструктура, па се нада да ће изградња пута Таково – Прањани умногоме допринети томе. Он је подсетио да Општина Горњи Милановац има највећи буџет у Србији када је у питању улагање у аграр. Такође, осврнуо се и на пројекат Министарства за бригу о селу којим се младим паровима додељују куће, за који каже да исто тако може да допринесе животу младих на селу.

Previous У току радови на уређењу пешачке стазе у насељу Ивице

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I