Одржана деветнаеста редовна седница Скупштине општине Горњи Милановац

На данас одржаној деветнаестој редовној седници СО Горњи Милановац, последњој у овој години, усвојене су све тачке дневног реда.
Након усвајања записника са претходне седнице, данашња седница Скупштине општине Горњи Милановац започета је свечаним полагањем заклетве за обављање одборничке дужности Милована Николића са Рудника, који је заменио одборника Ивана Павловића из Лозња. Одборници су данас такође разматрали Програме пословања јавних предузећа и установа.
На данашњој седници усвојени су сви планови рада јавних предузећа и установа, што је предуслов да од првог јануара могу несметано да користе новац из буџета Општине. Можете да видите да последњег радног дана у буџету Општине Горњи Милановац има довољно средстава за исплату свих потраживања која су настала у 2022. години, а остаје нам и једна велика резерва коју ћемо користити у наредној години. Увек сам се трудио да новца
има довољно на рачуну и да он буде ликвидан како бисмо све обавезе измирили. Мислим да смо јако успешно завршили 2022. годину и успели смо да урадимо све планиране пројекте, а успели смо нешто и да уштедимо.
Користим прилику да свим нашим суграђанима пожелим срећну Нову годину, божићне празнике, добро здравље и расположење и да у наредној 2023. години сви заједно радимо и да Горњи Милановац иде напред – рекао је председник Ковачевић.
Коментаришући овогодишњи рад Скупштине, Лазар Николић, председник СО ГМ
је рекао:
Ове године скупштина је радила ефикасно и темељно. Имали смо пуно конструктивних расправа. Ове године смо започели рад у дигиталном систему, а имамо и лепе планове за наредну годину. Скупштина је остварила сарадњу са свим осталим општинским органима, са министарствима, као и са цивилним сектором. Настављамо у том смеру и надамо се да ће следећа година бити још боља. Овом приликом желим да честитам Милановчанима Нову годину и пожелим све најбоље.

Такође, на данашњој седници Невена Обрадовић, дипломирани биолог заштите животне средине, именована је за директора Туристичке организације Горњи
Милановац.

Previous Председник Дејан Ковачевић у посети првој беби