Одржана 29.седница Општинског Већа

На данас одржаној двадесет деветој седници општинског већа усвојене су све тачке дневног реда. Између осталог, говорило се и о другом ребалансу буџета општине Горњи Милановац, у оквиру кога је највећи део средстава издвојен за капиталне инвестиције за саобраћај и саобраћајну инфраструктуру.

– Планирали смо да уз помоћ Министарстав за заштиту животне средине и канцеларије за управљање јавним улагањима радимо канализационе системе на девет локација на територији наше општине. Превасходно се ради о сеоском подручју, али имамо и један део канализације који ћемо урадити на подручју града. По завршетку канализационих радова предвиђено је поновно асфалтирање тих улица, пре свега мислим на улице Младена Жујовића и Душана Дугалића које ће добити потпуно нов асфалт – 31 100 000 динара је опредељено у те сврхе. У ребалансу смо определили и 12 милиона за акциони план безебдности саобраћаја. Ту имамо доста ставки, радићемо анализу безбедности ученика, анализу безбедности у деловима где се налазе школски објекти, а ући ћемо и у поступак набавке једног апарата за милановачку полицијску станицу, такозвани „дрога тест“ – најавио је председник општине Дејан Ковачевић

Овим ребалансом предвиђено је и повећање издатака за енергенте код свих буџетских корисника, међу којима су и општинска управа, ПУ Сунце и основне и средње школе.На седници се такође говорило и о повећању цена услуга  ЈКП Горњи Милановац, које није мењало свој ценовник од 2014 године. Од тог периода увећана је цена рада по цени радног сата запослених у овом предузећу, као и висина минималне цене рада, а порасле су и цене енергената.

– Били смо приморани да коригујемо цене услуга ЈКП Горњи Милановац. Свих ових година од како сам председник општине, трудио сам се да оне остану непромењене, али ако хоћемо да наше Јавно комујнално предузеће ради, да нам испоручује воду и редовно одвози смеће, морамо да прибегнемо повећању цене. Увећање је нешто преко 400 динара за просечно домаћинство и мислим да то није велики новац који ће оптеретити кућни буџет – рекао је  Ковачевић.

Председник је додао да ће,  и поред најављеног поскупљења, Горњи Милановац и даље имати најјефтиније комуналне услуге у округу.

КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ

Previous За Горњи Милановац без дивљих депонија