Одржано предавање за возаче радних машина и трактора

Општински савет за безбедност у саобраћају одржао је данас предавање намењено трактористима под називом “Домаћине, опрезно”. На презентацији у ОШ школи у Горњим Бањанима присутнима су се обратили представници МУП-А и Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац који је овом приликом најавио даљу едукацију обезбеђивање средстава из општинског буџета како би се безбедност у саобраћају подигла на виши ниво. 

  • У сарадњи са Саветом за безбедност саобраћаја ове године смо одлучили да проширимо деловање на територији општине Горњи Милановац и да покушамо да укажемо на то колико је важна безбедност саобраћаја када у њему учествују радне машине. Као што смо могли чути на презентацији,  највише незгода се дешава због неосветљених радних машина, зато смо донирали светлосне сигнале. Поред донације светлосних сигнала, веома је битна и сама едукација возача радних машина и пољопривредника, како би се избегле ситуације које могу да угрозе не само безбедност других учесника у саобраћају, већ нажалост, да доведу и до кобних последица. Алкохол и неосветљеност су најчешћи узроци незгода, које се превенцијом и едукацијом могу спречити.  Ми ћемо, као Општина у сарадњи са Саветом за безбедност саобраћаја наставити да радимо на унапређивању безбедности свих учесника у саобраћају на територији милановачке општине-рекао је Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац. 

Срђан Вуковић, дипломирани инжењер саобраћаја додао је да је циљ данашњег предавања, пре свега, едукација возача пољопривредних машина.

 У оквиру кампање “Пажљиво са животима” која је обухватила све угрожене категорије учесника у саобраћају, данашње активности усмерене су ка трактористима са циљем да им укажемо на најризичнија понашања, као што је кретање у условима смањене видљивости и у ноћним условима без ротације и заштитиних прслука и без табле за спора возила. Такође, желимо и да им укажемо на опасност када превозе друге у несигурним условима, у алкохолисаном стању, или када дају малолетним лицима да управљају

Previous „Пажљиво са животима“