„Пажљиво са животима“

Савет за безбедност саобраћаја Општине Горњи Милановац организује разне кампање везане за безбедност у саобраћају од којих је једна намењена старим лицима под слоганом „Пажљиво са животима“. Тим поводом данас је у Дому пензионера одржано предавање за наше најстарије суграђане са циљем да се код пензионера подигне свест о безбедном учествовању у саобраћају.

-Кампања „Пажљиво са животима“ има за циљ да старијима укаже на нека најризичнија понашања и неке најчешће грешке које праве као учесници у саобраћају које их могу довести до повреда или страдања. Кампању смо започели јутрос на пијаци, где смо разговарали са пензионерима и поделили им поклоне који ће им служити за бољу видљивост у саобраћају – рекао је Срђан Вуковић, дипломирани инжењер саобраћаја.

Поред ове, у току је још једна кампања везана за безбедност у саобраћају, а намењена је бициклистима, мотоциклистима и мопедистима, као и младим учесницима у саобраћају, у оквиру које су активисти разговарали са нашим суграђанима на градском тргу и делили им промо материјал: рефлектујуће прслуке, звонца за бицикл, мајице и друго.

Из Савета за безбедност у саобраћају Општине Горњи Милановац у оквиру својих активности за следећу седмицу најављују још и кампању која се односи на безбедност тракториста, као и доделу ауто седишта за малу децу, чиме ће бити обухваћене све ризичне категорије учесника у саобраћају.

  КАБИНЕТ  ПРЕДСЕДНИКА  ОПШТИНЕ  ГОРЊИ  МИЛАНОВАЦ

Previous Агенција за безбедност у саобраћају донирала 34 ауто-седишта