После две деценије – нови почетак за традиционални Таковски крос

Традиционални Таковски крос који се некада одржавао почетком пролећа могао би после две деценије да се у врати у Горњи Милановац. Чланови милановачког тркачког клуба дошли су на идеју да оживе манифестацију у којој су некад учествовале све школе са територије наше општине.

             –Главни циљ нам је да повратимо трчање у Горњи Милановац и да младима представимо да то није ништа ни тешко ни страшно и да 13 километара може свако да пређе. Наш клуб званично постоји годину дана, али се трчањем бавимо последњих 5 и на разним такмичењима промовишемо Горњи Милановац. Мислим да ова трка на најлепши могући начин може да представи наш град и Таково. У овој замисли имамо велику подршку од Општине, председник Ковачевић нам је изашао у сусрет, па ћемо добити нека средства и помоћ при организацији. Укључиће се и Хитна помоћ и припадници МУП-а, тако да смо свима веома захвални – рекао је Никола Вељовић из Тркачког клуба.

Локална самоуправа подржава ову иницијативу, па је председник Ковачевић рекао да би Таковска трка од следеће године требало да се уврсти у званичан програм обележавања Дана општине.

      –Ја ћу предложити Одбору за обележавање Дана општине да ова манифестација буде део програма, као што је то на пример Српски фестивал светске музике. Мислим да је бављење спортом јако значајно у развоју наше омладине, а са друге стране циљ нам је да будемо препознатљиви по овој трци за коју су сви некада чули и желели да учествују у њој. Желимо и да се годишњица подизања Другог српског устанка још боље обележи јер су наши устаници то и заслужили, па ћемо се потрудити да овај крос вратимо у календар дешавања – изјавио је председник општине.

Из Тркачког клуба позивају милановачку привреду и све љубитеље спорта да подрже ову идеју како би се крос у Такову реализовао на пролеће.

 КАБИНЕТ  ПРЕДСЕДНИКА  ОПШТИНЕ  ГОРЊИ  МИЛАНОВАЦ

Previous Додељено 99 Уговора за подстицање и унапређење енергетске ефикасности