Председник Дејан Ковачевић обишао радове не изградњи канализације у МЗ Велереч

У току су радови на изградњи кнализације у МЗ Велереч укупне дужине 1 601 метра, а радове је данас обишао и председник општине, Дејан Ковачевић , који се овом приликом захвалио Министарству за заштиту животне средине и ресорној министарки, госпођи Ирени Вујовић, која је препознала важност пројекта за изградњу укупно девет канализација на подручју милановачке општине.

          Данас смо у насељеном месту Велереч где радимо канализацију за преко 80 домаћинстава. Вредност читавог овог пројекта, у оквиру кога на девет локација градимо канализацију, је око 500 милиона динара. Поред Велеречи радимо и у Враћевшници, Прањанима и на Руднику, као и у приградским насељима Горњег Милановца. Почели смо у Млаковцу, радимо и на периферији града и желимо да свако насељено место у нашој општини добије канализацију – рекао је председник Ковачевић.

Говорећи о значају овог пројекта, Ковачевић је истакао да су основа савременог живота пут, вода, струја и канализација и да Општина Горњи Милановац стреми ка томе да свим својим становницима то и обезбеди. Након ове фазе, следи друга, која подразумева изградњу пречишћивача отпадних вода.

          Друга фаза радова обухвата изградњу пречишћивача на местима где они не постоје. Ту пре свега мислим на Враћевшницу, Рудник, Прањане и Таково јер смо те пројекте предали Министарству и то ћемо радити након завршетка примарних мрежа – додао је Ковачевић.

Председник је истакао да је циљ локалне управе да сва насељена места буду потпуно опремљена за живот мештана како би  градска и сеоска насеља наставила да се развијају.

 КАБИНЕТ  ПРЕДСЕДНИКА  ОПШТИНЕ  ГОРЊИ  МИЛАНОВАЦ

Previous После две деценије – нови почетак за традиционални Таковски крос