Председник Дејан Ковачевић у посети првој беби

Председник општине Дејан Ковачевић посетио је прву бебу рођену у милановачком породилишту у 2023. години – девојчицу рођену 1. jануара. Том приликом њеној мами, Радмили Марковић, уручио je поклон ваучер у вредности од шездесет хиљада динара. Поред ове девојчице, првог дана Нове године у Горњем Милановцу, на свет је дошао и један дечак.


-Ово је најлепши део мог посла и ја се увек радујем када иза Нове године дођем да посетим новорођене бебе. Ове године имамо две бебе рођене првог јануара, и надам се да ћемо од ове године поставити неке нове рекорде када је у питању број новорођене деце у Горњем Милановцу.
Разговарајући са докторима овде у породилишту, сазнао сам да тај број варира око 10 посто годишње, и искрено се надам да ће у будућности тај број бити само већи. Оно што ме радује јесте да смо у прошлој години имали чак 43 породице које су постале богатије за треће рођено дете и то јесте циљ Владе Републике Србије и нама овде, у локалној самоуправи, да покушамо
да са свим својим капацитетима помогнемо малде брачне парове и родитеље да се осмеле на тако нешто. Деца су право богатство и то је једино што може да извуче Србију из ове ситуације. Пожелео бих свима још једном срећне празнике, а младим мамама честитам принове – рекао је председник Ковачевић.


Начелник Службе за гинекологију и акушерство, др Драган Перишић, рекао је овом приликом да му је драго што председник наставља вишегодишњу традицију обиласка породилишта и тиме показује да Општина мисли на млади нараштај нашег града, као и на труднице и породиље које се ту налазе и додао:
– Прошле године је у Горњем Милановцу обављено 287 порођаја, што је око 5 посто мање у односу на претходну годину, али као што је председник рекао, то варира. Надамо се да ће и са мерама државе и општине тај број расти из године у годину.

Previous Пола века постојања Центра за социјални рад Горњи Милановац