Председник обишао радове на асфалтирању пута у Врнчанима

Радови на путној инфраструктури на подручју милановачке општине и даље су у току. Протекле недеље асфалтирано је 380 метара некатегорисаног пута у МЗ Теочин, а ове седмице настављено је са радовима у Врнчанима где је асфалтиран пут у засеоку Миловановићи и Пурићи, укупне дужине 660 метара. Радове је обишао и председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић, који је овом приликом подсетио да је у оквиру извођења инфраструктурних радова у овој години обухваћено 26 путних праваца, а да су због добре организације посла и уштеде, омогућена још и асфалтирања путева у Дренови, Семедражи, Теочину и Врнчанима.

– Морам да напоменем да се радови на овој деоници у Врнчанима изводе уз учешће мештана, Општина даје три динара на динар становника овог села и на тај начин можемо да изградимо много више инфраструктуре. Додао бих и да је приликом изградње ауто-пута и приступне саобраћајнице дошло до
оштећења регионалног пута који води од Горњег Милановца ка Бољковцима. Тај пут је тренутно у веома лошем стању, па је план да се догодине, када буде готова експлоатација каменолома у Бољковцима, санира тај путни правац и стави нови асфалт. Тако ћемо на прави начин моћи да користимо и све ове некатегорисане путеве које сада радимо. Без путне инфраструктуре нема развоја ниједне месне заједнице, а нема развоја ни општине – закључио је Ковачевић.

Уговорени износ радова на рехабилитацији пута у Врначанима је 3.889.200,00
динара са ПДВ-ом, а извођач је предузеће СВИН доо из Горњег Милановца.

Previous Стабла јасена и липе засађена у Градском парку и Брду Мира