ПС Горњи Милановац уручен уређај за откривање психоактивних супстанци код возача

Сарадња локалне самоуправе и министарства унутрашњих послова неопходна је како би полиција што боље обављала свој посао, чији је циљ пре свега, безбедност грађана. Унапређење и улагања у систем безбедности је један од задатака Општине Горњи Милановац. Поводом уручења уређаја за откривање психоактивних супстанци код возача  Полицијској станици, Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац  обратио се јуче у холу Дома културе припадницима Министарства унутрашњих послова из Милановца и Чачка и начелнику Управе саобраћајне полиције Београд.

Сваке године улажемо у систем обележавања зона око школа, ове године имамо и посебан приступ, када су у питању сви ученици на територији општине Горњи Милановац, где ћемо потпуно новом едукацијом покушати да им приближимо шта је то безбедно, а шта није у саобраћају, радили смо и доплер радаре са обе стране на уласцима у град, мада полиција често и само опомиње возче, без кажњавања да смање брзину. Данашњи повод окупљања је уручење једног апарата, који можда није много скуп, али је користан за рад, превасходно саобраћајне полиције, али и осталих служби. У питању је апарат-дрога тест који полицијска станица у Горњем Милановцу  до сада није имала, а мислим да ће припадницима полиције бити веома значајан. Нешто што је сигурно најопасније и што се може категорисати као ношење оружја, јесте несавесно управљање моторним возилом, да ли под утицајем алкохола или под утицајем наркотика, свакако је потенцијална опасност у саобраћају, што по себе, што по друге учеснике. Желео бих да вам се захвалим што сте се одазвали позиву и  да поразговарамо о томе шта је то што бисмо могли да урадимо у наредном периоду да повећамо безбедност саобраћаја код нас, шта је потребно полицијској станици и да заједно са Министарством унутрашњих послова  обезбедимо боља средства за рад саобраћајне полицији. Локална самоуправа и Министарство су на истом задатку, да се обезбеде средства  за рад полиције, а тиме и безбедност грађана –закључио је Ковачевић.

Славиша Лакићевић, начелник Управе саобраћајне полиције Београд захвалио се представницима локалне самоуправе у име Министра унутрашњих послова, Александра Вулина.

Министарство унутрашњих послова  је министарство које без сарадње са локалном самоуправом не би могло да функционише, не бисмо могли да урадимо задатке који су нам поверени, да нам грађани буду безбедни. Ви сте један од правих примера добре сарадње између Миистарства унутрашњих послова и Полицијске станице и Полицијске управе Чачак и Горњи Милановац. Колико нам је значајан овај уређај drug test 5000 – изнећу податак да ове године имамо више од 65% повећања возача који возе под дејством психоактивних супстанци. То говори колико су донације Министарства помогле да се из саобраћаја искључе  они који  неодговорним понашањем угрожавају своје, али и туђе животе. Нама собраћајцима је циљ да несавесне возаче искључимо из система. Својим колегама бих саветаовао да буду честити и праведни у обављању свог посла и коришћењу новог уређаја-нагласио је Лакићевић.

 

 КАБИНЕТ  ПРЕДСЕДНИКА  ОПШТИНЕ  ГОРЊИ  МИЛАНОВАЦ

Previous Председник Дејан Ковачевић обишао радове не изградњи канализације у МЗ Велереч