Eng

Es

It

Sp

Река Каменица нанела велику штету у прањанском крају

Река Каменица нанела велику штету у прањанском крају

 

Јако невреме, које је погодило ноћас прањански крај, изазвало је бујање реке Каменице. Набујала река је направила велику штету на подручју села Богданица и Дружетићи где је водена стихија однела два моста. Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић обишао је данас поменута села.

Велика штета је начињена у ове две месне заједнице. Путна инфраструктура је у потпуном прекиду, два моста су нам порушена. Механизација је већ на терену, покушавамо да бар за лаки саобраћај оспособимо овај пут, теретни свакако неће моћи да се одвија. Ово је пут локалне категорије, тако да Општина Горњи Милановац има обавезу да то санира. Оно што сам долазећи овде могао да видим, јесте да је доста кућа било под водом и већ од сутра ће наше комисије бити на терену како бисмо утврдили штету. Не памтим овакво невреме, јесу постојале најаве за падавине, али нико се није надао да ће бити у овом обиму – рекао је Ковачевић.

Разматрајући стање које је настало као последица елеменатрне непогоде-поплаве на делу територије Општине Горњи Милановац, Општински штаб за ванредне ситуације донео је Одлуку о проглашењу ванредне ситуације за насељена места Богданица и Дружетићи.

Председник је најавио да ће у рекордном року обезбедити проходност путева, а да ће уз помоћ државе бити изграђени и нови мостови.

 КАБИНЕТ  ПРЕДСЕДНИКА  ОПШТИНЕ  ГОРЊИ  МИЛАНОВАЦ

Previous Стазама пријатељства мора да се иде често, да не би зарасле

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I