Рекордна година када су улагања у путну инфраструктуру – Данас асфалтирање пута у МЗ Шарани

У току су радови на асфалтирању пута у МЗ Шарани, а радове је данас обишао Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац, истичући да се успешна грађевинска сезона на подручју милановачке општине наставља.

Ово је један од три путна правца која смо накнадно додали у план за ову годину, јер смо имали вишак средстава. Ове године урађена су 24 путна правца некатегорисаних путева, плус ова три која радимо у завршници сезоне, затим девет путних праваца локалних путева и исто толико улица и тротоара у граду. Желео бих да честитам грађанима општине Горњи Милановац на рекордној години, када је у питању инфраструктура, поготово саобраћајна, много тога је урађено, што од стране локалне самоуправе, што од стране Републике. Најавио бих да ћемо и ову успешну годину већ наредне премашити, с обзиром на то да су најављења велика улагања, као што је почетак приступне саобраћајнице од Горњег Милановца до Такова, и наравно, улагања из буџета општине Горњи Милановац. Имали смо јутрос и ребаланс буџета за ову годину, скоро 100 додатних милиона је на располагању грађанима општине Горњи Милановац. С обзиром на то да су зараде током године порасле за 15%, надамо се да ће се тај тренд, упркос пандемији наставити и у наредној, када очекујемо још већи буџет општине Горњи Милановац, који ће све те инфраструктурне радове моћи да пропрати- рекао је Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац.

Он је такође нагласио да су улагања у 2021. години највећа у историји Горњег Милановца, најављујући још амбициознију наредну годину, када су у питању инвестиције и улагања у путеве.

Путна инфраструктура је нешто чини живот људи на селу -каже Драган Ђоковић из Шарана, додајући –Без пута, воде и електромреже нема живота, опстанка и останка на селу. Нама ово много значи. Већ више деценија се покушавало, а коначно је сада реализовано. Заједно са локaлном самоуправом успели смо да завршимо пут који је веома значајан за сеоска домаћинства.

На сеоском подручју школа има и социјални моменат. У недостатку објеката који постоје на територији града , локалном становништву може користити као погодно место за окупљање. Првенствено ће деци значити, али и млађе и средње генерације ће моћи на новом терену да организују дружења током дана и у вечерњим часовима. Док је школе у селу, сматра се и да је село живо. Ове године смо имали добру сарадњу са локалном самоуправом на многим пословима, а надамо се да ће се наставити и у наредном периоду-каже Петаковић.

Дужина деонице која се асфалтира је 604 метра, ширина 2,5 метра, а вредност радова је 2 милиона динара. Радови ће бити завршени у току дана, а извођач је грађевинско предузеће „Свин“ из Горњег Милановца.

Previous Школа у Семедражи ускоро добија игралиште

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I