Решавање проблема са струјом

Председник општине Горњи Милановац  Дејан Ковачевић данас је одржао састанак са представницима десет најкритичнијих месних заједница у којима  често долази до проблема у снабдевању електричном енергијом.  Састанку је присуствовао и Жељко Живчевић, руководилац погона електродистрибуције Горњи Милановац.

 “У сарадњи са електропривредом Србије, електродистрибуцијом из Чачка и директором Стојаном Васовићем дошли смо на идеју да организујемо један састанак како би у најкритичнијим месним заједницама, а  ради се о десет рубних месних заједница општине, од границе са Пожегом до границе са Аранђеловцем на једној страни, на другој страни са Крагујевцем и тако даље. У принципу ради се о високонапонској мрежи где треба да се уради одређени раскрес растиња јер то нам прави највеће проблеме у зимском периоду, када падне снег,  гране падну на високи напон и  онда долази до прекида електричне енергије. Што се тиче нисконапонске мреже, ја морам да похвалим ЕПС јер је у протеклих неколико година заменио преко 70 % дрвених бандера новим бетонским бандерама. Доста нисконапонске мреже је урађено а имамо преко 1.500 километара нисконапонске мреже на нашој територији, тако да једним великом напором, великим радом и трудом нисконапонска мрежа је доведена у пристојно стање у већини села на територији општине Горњи Милановац. Желим да се захвалим и мештанима свих месних заједница који излазе у сусрет и помажу и нама и електропривреди како би заједничким снагама довели да постојеће нисконапонске мреже буду у функцији и да током зимских дана имамо једну чисту трасу куда иду бандере и жице, онда немамо уопште бојазни да ће нестајати електрична енергија “,нагласио је председник општине.

 

На састанку је договорено да радници електродистрибуције у наредним данима  уз несебично залагање мештана приступе решавању проблема у напајању електричном енергијом. Пре свега биће извршена сеча растиња као и замена дотрајалих бандера у МЗ Горња Црнућа, Сврачковци, Неваде, Рудник, Горњи Бранетићи, Озрем, Теочин, Брајићи, Гојна Гора и Срезојевци.

 

 КАБИНЕТ  ПРЕДСЕДНИКА  ОПШТИНЕ  ГОРЊИ  МИЛАНОВАЦ

Previous Одржано предавање за возаче радних машина и трактора