Софија, Олга и Есма певају и плешу у ритму Европе

Горњи Милановац ће и ове године имати представнике на највећем дечијем музичком такмичењу „Србија у ритму Европе“. Одлуком стручног жирија, нашу општину представљаће Олга Милошевић, Софија Ранисављевић и Есма Ајдаровски. Ове младе даме увелико се спремају за свој наступ, који ће бити одржан 15. октобра у Србобрану. Софија, Олга и Есма представиће наш град песмом из Норвешке, коју ће отпевати на енглеском језику, а наступиће под редним бројем 14. Разлика у односу на претходну годину је та што ће се такмичари представити у наступу уживо, уместо кроз спотове, како је то био случај 2021.године. Ипак, девојке кажу да треме нема јер су на време кренуле са припремама.

Иако представљамо Норвешку, певам песму на енглеском језику. Како ми је језик већ добро познат, није ми било тешко да је отпевам на енглеском – рекла је Софија.

Од малена се бавим плесом, тако да ми припремање кореографије није тешко пало – додала је Олга.

Треме нема јер се припремамо од маја, тако да смо прилично увежбане и сигурне у себе – закључила је Есма.

У оквиру припрема за ово такмичење, Софија , Олга и Есма учествовале су и на камповима у Србобрану, одакле носе само позитивне утиске. Оне су поред вежбања имале прилику и да упознају такмичаре из других градова и размене искуства.

Дечије музичко такмичење „Ритам Европе“ које се емитује на телевизији са националном покривеношћу има традицију дугу 12 година и подржано је од стране амбасадора земаља Европе, Израела и Аустралије. Окупља децу и омладину узраста од 14 до 21 године, која поред свог  града  или  општине  представљају  и  певају  на језику једне од земаља Европе, Израела и Аустралије. Представници града или општине бирају се преко аудиција, а сам процес припреме за такмичење траје 7-9 месеци. Победник такмичења одређује се сабирањем СМС гласова, гласова жирија градова учесника и стручног жирија додељеног од стране фестивала “Ритам Европе”.

Previous Председник општине Дејан Ковачевић присуствовао научном скупу „Драгиша Васић: век Црвених магли“