Горњи Милановац први у Србији потписао Протокол о сарадњи са Институтом за кардиоваскуларне болести Дедиње

Горњи Милановац први у Србији потписао Протокол о сарадњи са Институтом за кардиоваскуларне болести Дедиње

Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац потписао је са Милованом Бојићем, директором Института за кардиоваскуларне болести Дедиње протокол о сарадњи. Потписивању је присуствовао и др Предраг Шутић, директор Опште болнице.

Ми са Институтом већ имамо добру сарадњу, коју на нашу иницијативу успешно настављамо. Пацијенти из Горњег Милановца којима се дијагностикује неки од здравствених кардиоваскуларних обољења у Општој болници у Горњем Милановцу, имаће веће бенефите потписивањем овог уговора, директно ће бити упућивани на Институт-рекао је Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац.

Гворећи о наставку сарадње Института са општином Горњи Милановац, професор др Бојић је додао да је она овај пут подигнита на виши ниво, посебно када је збрињавање животно угрожених пацијената са болестима срца и крвних судова у питању.

–         Пријем пацијената биће ефикаснији, избегнута су чекања на одлуке Конзилијума, поготово код пацијената којима је стање ургентно и неретко може да има фаталне последице, договорили смо се да, као Институт помажемо нашим клегама у Општој болници у Горњем Милановцу, од превенције кардиоваскуларних болести, до научно-истраживачког рада. На Институу раде и бројни стручњаци који су управо из Горњег Милановца, поздрављам ову иницијативу вашег града који је први у Србији исказао жељу за једним оваквим уговором – рекао је директор Института за кардиоваскуларне болести Дедиње проф.др Милован Бојић и напоменуо да је са 47, 5 одсто Србија водећа у броју обољевања од кардиоваскуларних болести а да је 56 хиљада људи прошле године умрло од последица ове болести, те да је сваки вид борбе напор и допринос да наша нација буде здравија.

 

 КАБИНЕТ  ПРЕДСЕДНИКА  ОПШТИНЕ  ГОРЊИ  МИЛАНОВАЦ

Previous Одборници једногласно усвојили буџет Општине за 2023