Стабла јасена и липе засађена у Градском парку и Брду Мира

На иницијативу  суграђанина Пантелије Поповића стабла јасена и липе посађена у Градском парку и на Брду Мира

Горњи Милановац ће од данас красити нове саднице липа и белог јасена. Захваљујући донацији Пантелије Поповића који је општини и својим суграђанима донирао двадесет садница белог јасена, данас су оплемењене зелене површине на неколико градских локација.
-Захвални смо што имамо оваквог суграђанима који је пожелео да својим примером да леп подстицај и осталим Милановчанима да сачувају ове наше саднице и едукацијом своје деце и унучића помогну да сачувамо околину, јер зеленило чине плућа нашег града. Данашна садња се обавља захваљујући помоћи стручних људи из ЈП за изградњу и ЈКП “Горњи Милановац у Градском парку, Спомен-парку Брдо Мира и у Великом парку, рекла је Ивана Адамовић, шеф Канцеларије за заштиту животне средине, додајући да ово пошумљавање доприноси квалитетнијем ваздуху и еколошкој свести, а на нама је да то чувамо, да бисмо у будућности имали бенефите.
О томе како је дошао на идеју да свом граду поклони саднице дрвећа, Поповић каже:

Као еколог и поштовалац природних закона и слогана “Где год нађеш згодно место ту дрво посади”, читао сам о пројектима пошумљавања Адриа Медиа Групе и контактирао госпођа Исидору Бранковић. Договорили смо се са локалном самоуправом чију смо подршку добили да реализујемо пројекат. Захваљујем се свим учесницима данашње садње дрвећа, јер сматрам да дрвеће треба садити а не сећи и волети природу, али чинити јој добро, да би и она волела вас-рекао је наш суграђанин.  Исидора Бранковић из Адриа Медиа Групе каже да је Милановац други град који се озелењава у оквиру пројекта “Засади дрво”.
– Дошли смо у Горњи Милановац на идеју и позив вашег суграђанина Пантелије који нас је контактирао у жељи да донира саднице белог јасена. У прве три сезоне нашег пројекта посадили смо 350 000, а ове године нам је у плану 250 000 садница, али смо у пројекат увели и озелењавање 10 градова, јер планирамо да уђемо и у урбане средине. Надамо да ће грађани уживати у новим садницама и да ће се придружити неким наредним акцијама. 

Ми смо ту да заједно садимо дрвеће и, нека нам живи планета-закључила је

Бранковић.

Previous Завршена Јавна набавка за изградњу затвореног базена