Уручени уговори за развој сеоског туризма

Власницима сеоских домаћинстава са територије општине  Горњи Милановацкојима су на основу расписаног Конкурса за доделу подстицајних средстава за развој сеоског туризма на територији општине Горњи Милановац за 2022. годинуодобрене субвенциједанас су свечано уручени уговори.

          Ми смо били у обавези да изађемо на терен и обиђемо сва сеоска туристичка домаћинства којима су  додељене субвенције, како бисмо се уверили да су средства искоришћена на прави начин. На моје велико задовољство, имали смо прилику да видимо да велики део тих домаћинстава интензивно ради на побољшању квалитета услуге. То је добра ствар не само за њих, већ и за целу нашу општину. Имамо такву туристичку понуду и потенцијал да можемо да привучемо и туристе из иностранства, не само из Србије – рекла је Јадранка Достанић, заменица председника општине Горњи Милановац.

Општина Горњи Милановац је и ове године за подстицање и развој сеоског туризма свог буџета издвојила 5 000 000 динара, а како је најављено, иста сума новца ће и следеће године бити опредељена у те сврхе.

  КАБИНЕТ  ПРЕДСЕДНИКА  ОПШТИНЕ  ГОРЊИ  МИЛАНОВАЦ

Previous Новогодишњи коктел за привреднике