У манастиру Враћевшница отворен Музеј игуманије Ане и Сретена Аџића

Ломљењем славског колача и Светом литургијом, коју је служио Његово преосвештенство Епископ жички Господин Јустин, манастир Враћевшница обележио је своју славу, Ђурђиц. По прочитаном Светом Јеванђељу присутнима се пригодном беседом обратио Епископ Јустин који је говорио о Светом великомученику Георгију и хришћанским врлинама као што су трпљење и љубав.

Након службе уприличен је културно-уметнички програм у коме су гости уживали, а присутнима се обратио и председник општине Горњи Милановац, Дејан Ковачевић.

Општина Горњи Милановац јако блиско сарађује са Српском православном црквом јер је обавеза нас, као носиоца извршне власти, да чувамо и веру и традицију. А у овим смутним временима као што су данашња, вера је нешто што нас све зајено окупља и сабира на једно место. Без вере не би било ни Срба ни Србије. Захваљујем се Владици што увек нађе времена да посети Горњи Милановац и сав верујући народ у њему, а сестринству Манастира  желим срећну славу – рекао је Ковачевић.

Данашњи дан био је посвећен и мати Ани Аџић, игуманији манастира Враћевшница од 1949. до 1975. године, у чију је част званично отворен Музеј игуманије Ане и Сретена Аџића. У спомен-соби мати Ане и њеног оца Сретена Аџића, једног од најзначајнијих српских педагога, изложени су њихови лични предмети, део многобројне преписке, фотографије и грађа, као и изложбени панои које је Музеј рудничко-таковског краја посветио једној од највећих духовних личности рудничко-таковског краја.

Previous Председник обишао радове на асфалтирању пута у Врнчанима