У току радови на уређењу пешачке стазе у насељу Ивице

У току су радови на уређењу пешачке стазе у насељу Ивице, којом ће овај део града директрно бити повезан са главном улицом. Дужина шеталишта је око 470 метара, а предвиђена ширина метар и шездесет центиметара.

Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац обишао је данас радове и између осталог рекао да ће ове године бити завршена пешачка стаза, а на пролеће ће бити засађен дрворед платана и постављен мобилијар који подразумева клупе и канте за смеће.

Пред крај грађевинске сезоне остали смо дужни овом делу града да урадимо пешачку стазу. Ово насеље се доста проширило у последњих неколико година и до сада је био проблем што нисмо имали пешачку стазу у овом делу али и то што није било добро повезано са главном улицом. Пре две године уредили смо комплетно Ивички поток, чије одржавање је на Јавном предузећу за изградњу општине. У првом делу године обављено је пролећно чишћење, а сада следи јесење, тако да ће овде бити лепа деоница за шетњу – истакао је Ковачевић.

Уговорена вредност радова је 5.541.282,00 са ПДВ-ом а извођач радова предузеће АР градња.

Предмером и предрачуном део стазе налази се у делу од ОШ „Момчило Настасијевић“ до улице Његошеве у дужини од 190м, док се део стазе у дужини од 280м наставља после улице Његошеве. У делу код ОШ планирана је поставка ЛЕГ-и ограде у дужини од 190м. Предвиђена ширина стазе је 1.60 метара а асфалтира се асфалтом дебљине 5цм, са уградњом ивичњака – рекао је Дарко Лекић, стручни надзор.

Иначе, пешачке стазе на Ивицама и уз улицу Драгише Николића последња су два пројекта за која су у овој години расписане јавне набавке. Њиховим завршетком биће озваничен и крај крај грађевиснке сезоне на подручју Горњег Милановца.

Previous Рекордна година када су улагања у путну инфраструктуру – Данас асфалтирање пута у МЗ Шарани

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I