Одржана шеста седница Привредног савета

Привредни савет општине Горњи Милановац одржао је данас састанак којим је председавао господин Драгољуб Вукадиновић. Разговарало се, између осталог, о изградњи приступне саобраћајнице за ауто-пут, о недавно  завршеној котларници на биомасу, о изградњи затвореног базена, као и о уређењу корита реке Деспотовице.

Разговарало се, између осталог, о изградњи приступне саобраћајнице за ауто-пут, о недавно  завршеној котларници на биомасу, о изградњи затвореног базена, као и о уређењу корита реке Деспотовице.

         Ми смо данас имали више тема које се тичу привреде града и његових становника. Почели смо од тога какво је стање са започетим инвестицијама и добили исцрпне извештаје којима смо задовољни. Разговарали смо и о некој другој фази водоснабдевања Горњег Милановца и добили информације  које радују и нас као привреднике, а оно што је веома важно за све запослене у привреди, јесте проширење капацитета вртића у Горњем Милановцу и на Руднику. Пројекат уређења пешачких стаза поред реке Деспотовице је нешто на чему се ради, мислим да ће се грађевинска дозвола добити већ у јануару- рекао је председник Привредног савета, Драгољуб Вукадиновић и додао  – Разматрали смо и друге теме и планове који нису били на Дневном реду али треба да се припреме за наредни састанак Привредног савета, а тичу се уређења пешачких стаза у Такову и на Руднику, као и оне које се тичу образовања, тј. образовних профила и кадрова који су потребни привреди Горњег Милановца-

Једна од тема данашњег састанка била је и изградња затвореног базена чији су радови недавно  започети.

        Радови су већ започети, добили смо извођача, популарна „Лопта“  се руши, а КУД Шумадија је добила нов простор код Зелене пијаце.  Оно што је такође врло важно за суграђане, јесте изградња новог вртића за 250 деце којим ће се донекле решити вишегодишњи проблем уписа деце. Ту је, наравно, изградња приступне саобраћајнице која тече планираном динамиком, а од јануара ћемо добити грађевинску дозволу за реконструкцију постојеће саобраћајнице од Такова до Срчаника (Лот 1), очекујемо да наредне године у ово доба пустимо приступницу у рад. Општина Горњи Милановац завршила је пројектну документацију за уређење корита реке Деспотовице у дужини од свих 5, 5 км, као што је био и предлог Привредног савета да се уради и које је у надлежности ЈВП Србија воде. Уређењем  Деспотовице у дужини од свих  5, 5 километара, од почетка Јужне индустријске зоне од Такова до Конфекције добиће се уређено приобаље са пешачким и бициклистичким стазама  за одмор и рекреацију- нагласио је Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац.

Наведене инвестиције и њихова реализација учиниће Горњи Милановац још атрактивнијим за живот његових становника, али и за долазак нових,  јер је својом привредном активношћу један од  водећих у региону западне Србије, закључио је Ковачевић.

 КАБИНЕТ  ПРЕДСЕДНИКА  ОПШТИНЕ  ГОРЊИ  МИЛАНОВАЦ

Previous Отворена котларница на биомасу у Горњем Милановцу