Eng

Es

It

Sp

12 контрола током 2014. године

12 контрола током 2014. године

Начелница Општинске управе Горица Петровић одржала је појединачне састанке са свим запосленима у Општинској управи по одељењима најпре на тему дописа Министарства државне управе и локалне самоуправе о Рационализацији јавних управа у 2015. години, а у коме је назначено да до јуна 2015 године, трошкови за плате запосленима морају бити умањени за 5% у смислу рационализације радних места – кроз одлазак запослених у пензију или по основу укидање непотребних радних места или отпремина. С обзиром да горњомилановачка Општинска управа од 2009. године, поштује Закон о одређивању максималног броја запослених од када није било нових примања, напротив, број запослених је и умањен за 30 радника, тако да за ову годину неће бити отпуштања рекла је начелница Горица Петровић. Мада, и даље ће бити пооштрена дисциплина и додатно побољшан ниво услуга како би се вратио углед Општине Горњи Милановац и достојанство запослених, јер то дугујемо нашим пореским обвезницима и привредницима чије средства и чине општински буџет.

Начелница је искористила прилику да информише запослене да је општина Горњи Милановац у току 2014. године имала 12 контрола, а како је рекла: „захваљујем се свима онима који су нам слали контроле да видимо просто где се налазимо, а о нашим резултатима је и јавно говорио државни ревизор који је нашу општину и општину Параћин од 27 локалних управа, узео како позитиван пример располагања буџетом са незнатним неправилностима“.

Поред грађевинских инспекција, управне контроле, контроле Министарства одбране, Државне ревизорке инстутуције и друге, нашу Општину је контролисала и Криминалистичка полиција, а везано за Програм помоћи у обнови порушених објеката у елементарним непогодама. Елементарне непогоде су погодиле и општине Лучани, Ивањицу, Чачак и друге, али је контрола вршена само у горњомилановачкој општини и то без примедби – рекла је начелница Петровић.

И поред послова око свих контрола у припремању и копирању обилне документације, општина је паралено радила и на реализацији инвестиција и пројеката а које су обележиле 2014 годину : започети су радови на изградњи Дома културе, Брда мира, партерног уређења Дома здравља, гасификације Друге основне школе, градња школе у Семедражима, реконструкција управе општинске зграде у Тихомира Матијевића, адаптација и реконструкција оба горњомилановачка музеја, пописана сва штета елементарних непогода и пружена помоћ према општинском Програму, започете пројектанске активности на одмаралишту у Буљарицама, видео надзор, лед екран и друге активности.

Тако да 2014. година за Општинску управу јесте била тешка година, али генерално можемо бити задовољни, поручила је начелница запосленима. Напоменувши, да ће 2015. година радно и професионално бити још захтевнија и од запослених и свих сарадника очекујем одговорност и труд у свом раду јер од запослених зависи појединачна и општа оцена, а самим тим и структура запослених.

Previous Почело потписивање уговора о новчаној помоћи

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I