17. septembar Dan oslobođenja opštine Gornji Milanovac od fašizma

Polaganjem venaca na Spomenik slobode na gradskom trgu u Gornjem Milanovcu danas je obeležen 17.septembar Dan oslobođenja opštine Gornji Milanovac od fašizma u organizaciji Opštinske organizacije Saveza boraca NOR-a i društva za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije do 1918. podružnica Gornji Milanovac, a uz podrušku opštine Gornji Milanovac.
Vence su ispred lokalne samouprave položili zamenik predsednika opštine Miroslav Milovanović i predsednica Skupštine opštine Jadranka Dostanić. Takođe, počast oslobodiocima sa polaganjem venca izvršio je i potpredsednik opštinske organizacije Saveza boraca Vladimir Jovanović, kao i Zoran Cvetković zamenik komandanta garnizona Vojske Srbije u Gornjem Milanovcu.
Prilikom prikladnog kulturno-umetničkog programa u Domu kulture goste su pozdravili i prisutnima se obratili predsednik republičke organizacije Saveza boraca Srbije prof.dr Miodarg Zečević i podpredsednik opštinske organizacije saveza boraca Vladimir Jovanović.
Ovim povodom u kulturno-umetničkom programu svojim folkornim nastupom predstavili su se igrači Folklornog ansambla Tipoplastika iz Gornjeg Milanovca.

Previous Počeli radovi na glavnoj ulici