Eng

Es

It

Sp

Државни секретар у посети Горњем Милановцу

Државни секретар у посети Горњем Милановцу

Председник општине Дејан Ковачевић, угостио је данас државног секретара у Министарству за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Ненада Нерића.

Председник Ковачевић је истакао да је сарадња општине Горњи Милановац и овог Министарства изузетно добра и искористио прилику да се захвали господину Нерићу на одвојеном времену како би посетио нашу Општину. Основни циљ ове посете према Ковачевићевим речима јесте да се види начин функционисања служби социјалне заштите са територије општине Горњи Милановац и шта је то што може да се уради како би се њихов рад побољшао у наредном периоду.

„Јако је значајна чињеница да смо ми остварили одличну сарадњу са Министарством да трансферна средства која добијамо од Министарства трошимо на законит начин. Оно што свакако треба да урадимо јесте реновирање зграде Центра за социјални рад. Општина је спремна да партиципира у целом том пројекту и у наредном периоду ћемо видети како можемо и тај део да реализујемо.“ Ковачевић је даље додао да се у наредном периоду да Министарство пошаље инспекцијски надзор који ће посетити Центар за социјални рад: „Овај инспекцијски надзор ће нам рећи шта је то што радимо добро, шта није рађено добро у претходном периоду, шта треба поправити и како треба у будуће поступати. Корисници услуга морају бити на првом месту.“

Господин Нерић је најавио данас и измену Закона о социјалној заштити која подразумева пре свега уређење свих елемената који чине координацију установа социјалне заштите: „Оно што је битно, то је да Министарство за рад, запошљавање, социјална и борачка питања мора да има увид у рад свих установа социјалне заштите.“ Као једну од кључних активности овог Министарства, државни секретар је навео и израду социјалних карата: „Социјалне карте треба да пруже праву слику социјалног статуса свих грађана Републике Србије, а што ће допринети да се без икаквих посебних аплицирања социјална помоћ дистрибуира онима којима је она и најнеопходнија.“

Након састанка у кабинету председника општине, Ковачевић и Нерић су се упутили у обилазак установа социјалне заштите на територији општине Горњи Милановац. Прво су обишли Центар за социјални рад и новопостављеног директора Александра Јевтовића, након тога Националну службу за запошљавање, филијалу у Горњем Милановцу, потом су обишли Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање, а посету су завршили обиласком агенције „Нивеус тим“ која пружа услуге социјалне заштите и помоћи у кући старим лицима на територији општине Горњи Милановац. На терену, са представницима ових служби, разговарало се о побољшању услова рада и подизању нивоа услуга према корисницима.

Previous Отворени Дани Мије Алексића

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I