Eng

Es

It

Sp

25 GODINA NORVEŠKE KUĆE U GORNJEM MILANOVCU

25 GODINA NORVEŠKE KUĆE U GORNJEM MILANOVCU

U subotu, 29. septembra 2012. godine, svečano je obeležen jubilej Norveške kuće u Gornjem Milanovcu – 25 godina postojanja. Svečanosti su prisustvovali Ambasador Kraljevine Norveške u Republici Srbiji NJ.E. Nils Ragnar Kamsvag, predstavnici komuna iz Norveške koje imaju saradnju sa opštinama i gradovima u Republici Srbiji, predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković i predstavnici drugih opština iz Srbije koje imaju prijateljske odnose sa norveškim opštinama.
NJ.E. Ambasador Kraljevine Norveške u Republici Srbiji Nils Ragnar Kamsvag izjavio je da Norveška kuća u Gornjem Milanovcu predstavlja trajni spomenik prijateljstvu naroda Srbije i Norveške koje je nastalo u najtežim vremenima koja su zadesila svet. On je naglasio da se postojeće prijateljstvo treba širiti na mlade iz Norveške i Srbije koji moraju znati šta je povezalo dva naroda i i te veze negovati i širiti na sve oblasti društvenog života.
Predsednik opštine Milisav Mirković rekao je da je Norveška kuća sagrađena u čast prijateljstva Jugoslovenskog i Norveškog naroda i u spomen postradalih Jugoslovena tokom Drugog Svetskog rata u nacističkim logorima u Norveškoj, među kojima je bilo najviše Srba. Ona je simbol prijateljstva, spomen na slavna vremena i uzor kako da i mi budemo dorasli uspomeni na naše prethodnike. Predsednik opštine je poručio prisutnima da zajedno nastavljamo pravim putem, putem prijateljstva i tesne saradnje naša dva čvrstim vezama spojena naroda, bez obzira na ogromno prostranstvo koje razdvaja naše domovine.
NJ.E. Ambasador Kraljevine Norveške u Republici Srbiji Nils Ragnar Kamsvag i Predsednik opštine Milisav Mirković položili su ovom prilikom venac na spomenik internircima palima u Norveškoj u Gornjem Milanovcu, na kojem na srpskom i norveškom jeziku urezano „Niko imenovan, niko zaboravljen“.

Претходни Javna rasprava povodom Nacrta odluke o promeni Statuta opštine Gornji Milanovac

Leave Your Comment

Пратите нас

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Вести и дешавања

Најновије вести које Вам стижу у поштанско сандуче

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I