Eng

Es

It

Sp

Посета аташеа за културу Француске амбасаде

Посета аташеа за културу Француске амбасаде

Аташе за културу Француске амбасаде у Београду и извршна директорка Француског института Ан-Лорен Вигуру посетила је Горњи Милановац. Она је заједно са менаџером пројекта Француски филмски караван Браниславом Глумцем и координаторком пројекта Милицом Коцић била гост Културног центра.

Председник општине Дејан Ковачевић уприличио је пријем за госте и том приликом им пожелео добродошлицу у Горњи Милановац. Пријему су присуствовали и директор Културног центра Драган Арсић, руководилац филмског програма Културног центра Бобан Стефановић и професорка француског језика у Гимназији Оливера Стефановић.

„Желим да изразим задовољство што Културни центар учествује у пројектима заједно са Француским институтом а ми ћемо као локална самоуправа подржати све те пројекте. Код нас у школама је у приличној мери заступљен француски језик, као други страни језик, и то је још један показатељ да се у Горњем Милановцу цени француска култура и језик“, изјавио је председник општине.

„За нас у Француском институту у Србији изузетно је битно да проширимо активност на градове широм Србије. Изузетно сам Вам захвална на овако топлој добродошлици и на исказаној жељи да продубимо нашу сарадњу. Наша жеља је да унапредимо сарадњу и са професорима француског језика у Горњем Милановцу“, истакла је Ан-Лорен Вигуру.

Председник општине Дејан Ковачевић упутио је позив амбасадорки Француске у Србији Кристин Моро да посети нашу општину.

Након пријема код председника општине, одржан је радни састанак са директорима установа културе, директорима школа и професорима француског језика. Том приликом је госпођи Вигуру уручена плакета за најбољи филм на 3. међународном фестивалу кратког фима „Кратка форма“, чија ауторка долази из Француске.

Другог дана посете, гости су посетили Музеј рудничко-таковског краја и Гимназију.

Previous Посета касарни „Војвода Радомир Путник“

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I