Eng

Es

It

Sp

Подстицајна средства у пољопривреди

Подстицајна средства у пољопривреди

У Великој сали органа општине Горњи Милановац потписани су нови уговори о додели подстицајних средстава у пољопривреди, која се додељују из буџета општине Горњи Милановац. Данашњим потписивањем уговора између 90 носилаца регистрованих пољопривредних газдинстава са територије општине Горњи Милановац и председника општине Дејана Ковачевића, настављена је овогодишња додела бесповратних подстицајних средстава у пољопривреди.

„Поштовани пољопривредници, изузетно ми је задовољство што вас данас овде видим у оволиком броју. То је само још један показатељ колико општина Горњи Милановац цени ову делатност којом се ви бавите и колико улаже у њу.Укупно је, у 2016. години, у буџету општине за субвенционисање пољопривреде опредељено 35 милиона динара. Заједно са ових данашњих 90 уговора, потписано је 585 уговора, за које је издвојено око 30,2 милиона динара. До краја године ћемо потписати још уговора, у вредности од око 4,8 милиона динара.Важна вест за вас пољопривреднике је и новина у Општинској управи. Као што сам својевремено обећао, формирали смо Канцеларију за пољопривреду која вам је на располагању и за стручну помоћ и за пријављивање на разне конкурсе и за помоћ у аплицирању за општинска,републичка и међународна финансијска средства.Посебно сам задовољан чињеницом да су средства, ове године, утрошена за конкретне ствари. Набављено је неколико нових трактора, пуно прикључних машина, система за наводњавање и слично.Општина ће и у буџету за 2017. годину определити значајна средства за пољопривреду и по том критеријуму ћемо остати у врху листе локалних самоуправа по улагању у пољопривреду.Желим вам пуно среће и успеха у даљем раду“ , истакао је председник општине Дејан Ковачевић обраћајући се окупљеним пољопривредницима.

Канцеларија за пољопривреду ће бити на располагању пољопривредницима за сваку врсту стручне помоћи која им буде потребна.

Канцеларија број 5 налази се у приземљу зграде Општинске управе, улица Таковска број 2.

Previous „Градски путоказ“ – Горњи Милановац

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I