Eng

Es

It

Sp

Председник у посети индустрији ХЕЛИОС Србија д.о.о.

Председник у посети индустрији ХЕЛИОС Србија д.о.о.

Председник општине Горњи Милановац, Дејан Ковачевић, у наставку активности посета приватним компанијама и јавним предузећима на територији општине Горњи Милановац, посетио је компанију Хелиос Србија. На радном састанку присуствовали су председник Општине Дејан Ковачевић, генерални директор компаније Хелиос Србија Станица Левајац и директор Владимир Симић.

На почетку састанка, директори су упознали председника општине са историјатом и развојем компаније Хелиос Србија. Компанија тренутно има 163 радника у сталном радном односу и 50 радника који обављају сезонске послове. Након завршеног састанка, председник општине је у пратњи руководства компаније посетио лабораторију, погоне и складишта.

Представници компаније Хелиос Србија честитали су председнику општине избор на ту функцију и истакли су да је неопходна сарадња са локалном самоуправом како би се производња унапредила и нови радници запослили.

Генерална директорка Левајац истакла је да компанија од 2003. године остварује константан раст и да је за нешто више од 13 година пословања вредност компаније порасла пет пута. Такође, навела је да је дошло до обједињавања производног и трговинског дела Хелиос Групе у Србији и да је седиште те компаније у Горњем Милановцу па се самим тим и резултати компаније рачунају као резултати компаније из наше општине.

Директор Симић је упознао председника са финансијским билансима компаније и навео да је за ову годину планиран раст од 7% у односу на прошлу и да је предузеће поред Србије оријентисано на још 17 извозних тржишта.

Председник је похвалио намере Владе Републике Србије да се уведе дуално образовање у наш образовни систем јер је младим људима потребно више праксе током школовања.

„Моја врата су увек широм отворена за све представнике привреде и младе људе који имају добре идеје везане за предузетништво. Са становишта локалне самоуправе, направићемо један свеобухватни план сарадње са привредом за 2017. годину. Такође, важан део нашег програма је и пољопривреда јер је наш крај познат по тој делатности. Веома нам је важно да компаније препознају значај друштвене одговорности и могу само да их охрабрим и подржим да тако наставе и даље. Убрзано радимо на свим пројектима везаним за изградњу приступне саобраћајнице за аутопут јер је то пројекат који има огроман значај за развој индустрије и туризма у Горњем Милановцу и тај пројекат је приоритет над приоритетима“, изјавио је председник општине.

У наредном периоду председник општине наставиће да обилази привредне субјекте на територији Горњег Милановца.

Previous Потписан споразум о сарадњи

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I