Eng

Es

It

Sp

Личност године 2015

Личност године 2015

Потпредседник Владе и министар државне управе и локалне самоуправе Кори Удовички за личност године предложила начелницу Општинске управе Горицу Петровић

Најтиражнији њуз магазин у Србији „Недељник“ бира личност која је обележила 2015. годину. Тим поводом анкетирано је више од 150 људи из друштвеног, политичког, културног и спортског живота чија се реч у друштву поштује и(ли) слуша који су се одлучивали за оне који су протеклих 12 месеци учинили лепшим, који су најбоље мењали ову земљу или свет, који су обележили годину за нама, а међу њима су Новак Ђоковић, Наташа Ковачевић, Владимир Путин, Зоран Кесић, Александар Вучић, Ангела Меркел, Саша Јанковић, Миодраг Костић…

Кори Удовички, потпредседник Владе и министар државне управе и локалне самоуправе, за личност године предложила је Горицу Петровић, начелницу Општинске управе Општине Горњи Милановац. „Желим ове године да истакнем једног од оних преданих службеника који су пионири у трансформацији управе и који дају пример како треба да се опходимо према грађанима“, истакла је потпредседница Владе у образложењу свог предлога.

Општинска управа Општине Горњи Милановац оцењена је од стране Министарства државне управе и локалне самоуправе као јединица локалне самоуправе која улаже изузетне напоре да се у свом раду што више приближи грађанима и привреди, да у томе постиже значајне резултате и да је један од примера добре праксе те је, подсећамо, стога имала ту част да учествује на панелу који је имао за тему „Задовољство грађана и привреде управним услугама“, одржаном 13. октобра 2015. године на Факултету организационих наука у Београду. Представљајући тада Општину Горњи Милановац, начелница Општинске управе Општине Горњи Милановац истакла је да основни задатак Општинске управе и администрације у целини треба да буде подршка идејама и предузетничком духу, отклањање административних баријера у пословању и омогућавање грађанима једноставније остваривање њихових права и интереса. „Општина Горњи Милановац настоји да се тога придржава, а највише општинско руководство, труди се да редовно прима и саслуша странке, без обзира на велики обим посла и свакодневне проблеме са којима се суочава јер једноставно Општина је ту за и због њих. У том правцу протеклих година учињено је доста напора да се Општина „приближи“ грађанима и привреди, да постане отворенија, транспарентнија, да смањи терете и поједностави процедуре за остваривање права, да их учини видљивијим и доступнијим, да повећа ефикасност рада и решавања у управним предметима, као и да ублажи негативан имиџ који грађани углавном имају према администрацији. Општинска управа ушла је у поступак укључења у портал еУправе Републике Србије, и тако пружање својих услуга омогући грађанима и привреди и електронским путем“, истакла је том приликом.

Иначе, Општинска управа Општине Горњи Милановац од стране великог броја републичких органа узима се као пример добре праксе – редовне су контроле рада од стране републичких органа, а резултати контроле Државне ревизорске институције сврставају Општину Горњи Милановац међу мали број општина које се узимају за позитиван пример доброг пословања са незнатним неправилностима и одговорним располагањем буџетским средствима.

Горица Петровић по занимању је дипломирани правник. Радну каријеру започела је у Пореској управи – филијала Горњи Милановац. Од 2008. године прелази у Пореско одељење Општинске управе општине Горњи Милановац, а од 2008. до 2009. године обавља послове начелника овог одељења. Од стране Општинског већа Општине Горњи Милановац 7. новембра 2009. године постављена је за заменика начелника Општинске управе општине Горњи Милановац, а 14. марта 2011. године за начелника Општинске управе Општине Горњи Милановац.

 

Погледајте чланак магазина Недељник

Previous Срећни новогодишњи и божићни празници

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I