Eng

Es

It

Sp

Саопштење за јавност

Саопштење за јавност

Поводом низа неистина изнетих у Саопштењу за јавност Општинског одбора Српске напредне странке у Горњем Милановцу, а у циљу упознавања грађана Општине Горњи Милановац са истином, као Председник Општине Горњи Милановац издајем следеће

 

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

 

У Саопштењу за јавност Општинског одбора Српске напредне странке у Горњем Милановцу наводи се да сам као Председник Општине Горњи Милановац упутио критике на рад Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и Јавног предузећа „Путеви Србије“. Овим путем желим да истакнем да то није тачно. Напротив сарадња са Јавним предузећем „Путеви Србије“ је на изузетном нивоу, а овој тврдњи у прилог иде и чињеница да је управо ово Јавно предузеће ове године добило највише признање Општине Горњи Милановац – Златну медаљу „Таковски устанак“. На седници Општинског већа одржаној 13. октобра 2015. године упознао сам чланове већа и све присутне са Дописом шефа кабинета у ЈП „Путеви Србије“ Невене Југовић од 29. септембра 2015. године у којем се наводи да Јавно предузеће „Путеви Србије“, и поред најбоље воље, нема довољно финансијских средстава и самим тим ни могућности за асфалтирање локалних и некатегорисаних путних праваца подсећајући да је и у таквој ситуацији ово Јавно предузеће урадило локални пут Мутањ – Липа на територији Општине Горњи Милановац. Рад органа Општине Горњи Милановац мора бити јаван и транспарентан, на томе ћу увек инсистирати, а јавност се не сме обмањивати. Управо из тог разлога сам овај Допис јавно и прочитао јер је претходни дан члан Општинског већа Општине Горњи Милановац Десимир Јовановић на Телевизији Галаксија изјавио да ће се након асфалтирања пута Мутањ – Липа наставити са асфалтирањем и осталих путних праваца и да се у овај посао укључио и народни посланик Дејан Ковачевић односно одборник у Скупштини Општине Горњи Милановац. Да ли је господин Ковачевић интервенисао да се обустави са овим радовима или је заиста интервенисао да се ови путни правци раде па његова интервенција била контрапродуктивна, углавном наредног дана смо обавештени да се радови обустављају. Самим тим, да ли Председник Општине и политичка опција којој припадам овим обмањује грађане или то чине Десимир Јовановић и Дејан Ковачевић, нека грађани сами дају свој суд.

У саопштењу се даље наводи да је Јовица Царевић мој шеф. Наглашавам да сам на место Председника Општине изабран вољом грађана Горњег Милановца, да само њима одговарам за свој рад и да само они могу да буду означени као моји претпостављени.

Што се тиче асфалтирања улице Кнеза Александра (у Саопштењу ООСНС наводи се „главне улице Краља Александра Карађорђевића“ која у Горњем Милановцу не постоји) , сви грађани Горњег Милановца били су сведоци преусмеравања саобраћаја са магистралног пута у време извођења радова на надвожњацима када је дошло до знатног оштећења ове улице. Тада смо добили обећање Јавног предузећа „Путеви Србије“ да ће након завршетка радова на надвожњацима та оштећења ове улице бити санирана, а то обећање је и испуњено. Улица Војводе Мишића као и читава Таковска и улица 17 НОУ дивизије коришћене су за потребе изградње Коридора 11 и том приликом претрпеле знатна оштећења и то је разлог зашто је санирана улица Војводе Мишића, а очекујем да у наредном периоду ЈП „Путеви Србије“ санирају и преостали део Таковске и улице 17 НОУ дивизије.

Што се тиче рада директора ЈП за путеве општине Горњи Милановац за који ООСНС наводи да је невидљив за највећи број грађана упркос великим обећањима и константним хвалоспевима, само бих подсетио јавност да се у овој години асфалтира око 35 километара локалних и некатегорисаних путева. Овим путем бих најпре подсетио коалиционе партнере – Општински одбор Српске напредне странке да су у Горњем Милановцу у власти више од 2 године, а потом и позвао да сходно томе ураде нешто за овај град, а не да се баве само празним причама и демагогијом. О видљивости односно невидљивости рада појединих јавних предузећа више говори активност Јавног предузећа за изградњу на чијем челу је кадар СНС-а. Грађани су сведоци тога када је почела да се ради Деспотовачка улица која још није завршена, затим Корчагинова улица на којој радови трају месецима, улица Вука Караџића… Општина Горњи Милановац преузела је изградњу улице Вука Караџића од Јавног предузећа за изградњу пре нешто више од месец дана, спровела потребне поступке, радови су у току и биће завршени до краја ове седмице.

Што се тиче констатације да се недомаћински односи према новцу пореских обвезника нећу ништа коментарисати, могу само рећи да Општина Горњи Милановац неколико година уназад остварује суфицит у буџету што нам омогућава да радимо велике инвестиције попут реконструкције Дома културе, асфалтирања локалних и некатегорисаних путева, уређења „Брда мира“, изградње Анекса вртића… Иначе, ООСНС по питању мог односа према буџетским средствима даје контрадикторна саопштења – у једном тренутку истичу да не знам да потрошим средства, а у другом да се недомаћински односим према новцу пореских обвезника. Нека се једном определе шта је лоше – штедети или немилосрдно трошити и задуживати се. По њима ни једно ни друго није добро, али не знају ни која је то трећа опција.

Што се тиче примања општинских службеника конкретно Миливоја Радојичића који је запослен на радном месту Шеф групе за информатичке послове наглашавам да истом у опису послове које обавља није израда компјутерских програма и њихово одржавање. Чињеница да је Миливоје Радојичић радио са мном у канцеларији нема никакве везе, а у прилог томе иде чињеница да је Радојичић Уговор о одржавању компјутерских програма закључио 30. маја 2003. године дакле пре 12 година и то у време када нисам имао никакву функцију и када политичка групација којој ја припадам није била на власти. Износи о којима се говори у Саопштењу ООСНС представљају заостала потраживања Миливоја Радојичића из претходних година која му по горе закљученом уговору и припадају. Иначе, нагласио бих да програме Миливоја Радојичића користи и Јавно предузеће за изградњу и „Културни центар“ чији су директори кадрови Српске напредне странке и за то плаћају одговарајућу накнаду. О свему овоме,а што се тиче примања господина Радојичића, расправљано је на седници Општинског већа одржаној 28. маја 2015. године којој су присуствовали и представници Српске напредне странке и Нове Србије и донели једногласну одлуку да се Миливоју Радојичићу исплати заостала уговорена обавеза.

Тачно је да је на локалним изборима одржаним 2012. године Миливоје Радојичић применио погрешну формулу за расподелу одборничких мандата, али је тачно и то да је погрешном применом те формуле и листа чији сам ја био носилац остала оштећена за 1 одборнички мандат.

О сликању такође не бих желео да дајем коментаре. Нека се свако слика поред онога шта је урадио за овај град, а не за говорницом по иностранству од чега грађани Горњег Милановца очигледно нису добили ништа. Иначе, доста грађана редовно посећују друштвене мреже па и сами знају који функционери своје фотографије у фотељи постављају и коментаришу у току радног времена.

 

У Горњем Милановцу, 20. октобра 2015. године
Председник општине
Милисав Мирковић

Previous Седница Савета Моравичког, Рашког и Златиборског управног округa

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I