Eng

Es

It

Sp

Одржана „Матурантска парада“ у Горњем Милановцу

Одржана „Матурантска парада“ у Горњем Милановцу

Након припрема које су трајале неколико месеци, матуранти из три горњомилановачке средње школе учествовали су данас у извођењу највећег синхронизованог плеса на планети на спортским теренима Гимназије „Таковски устанак“.

Овогодишњу, седму матурантску параду по реду у нашем граду, отворио је председник општине Милисав Мирковић.

Председник је у име општине поздравио матуранте и истакао да ће локална самуправа увек бити уз младе јер младост је вредност од највеће важности коју једна општина има. Такође, председник је учесницима параде пожелео да остваре све своје циљеве и постану успешни и задовољни млади људи.

У овом великом европском пројекту од 2009. године плешу и ученици завршних разреда милановачких средњих школа заједно са матурантима из земаља Европске уније и Југоисточне Европе, покушавајући да преко сателитског радија оборе Гинисов рекорд.

Иначе, манифестација је замишљена тако да у истом тренутку, тачно у подне, око 40.000 младих средњошколаца у једнобојним мајцама и кишобранима уз Штраусову композицију „Слепи миш“ на хиљаде километара удаљености плешу истим плесним корацима. Парада остаје верна промовисању толеранције, мира, пријатељства и повезивању младих кроз плес.

Поред општине као организатора и покровитеља, у реализацији овогодишње матурантске параде учествовао је и Плесни клуб „Доминго“ из Чачка.

Previous Књижевно вече „Знаменити Срби у историји Русије“

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I