Eng

Es

It

Sp

Филмски пројекат у Горњем Милановцу

Филмски пројекат у Горњем Милановцу

Понуда граду – филмски пројекат у Горњем Милановцу

Глумац Бранислав Томашевић и млади филмски редитељ Огњен Исаиловић разговарали су данас са председником општине Горњи Милановац Милисавом Мирковићем о могућој сарадњи на остварењу једне кратке филмске приче која би се снимала у Горњем Милановцу. Младом српском редитељу, двадесетшестогодишњем Огњену Исаиловићу, ово филмско остварење било би дипломски рад и потврда досадашњих признања током студија, које је добио од најпознатијег српског режисера Емира Кустурице и познатих српских редитеља иначе његових професора на филмској режији, коју је уписао са непуних 17 година.

– Сценарио је готов, реч је о савременој прича са комичним елементима, а радња ће се одвијати у једној горњомилановачкој породици – открио нам је пар детаља млади аутор. Филмска екипа која би током јула боравила у Горњем Милановцу бројала би најмање тридесет чланова, који би за потребе филма радили волонтерски, док су за саму продукцију потребна новчана средства за изнајмљивање професионалне опреме и пратеће трошкове смештаја и исхране, које би, према предлогу ова два успешна Милановчанина могао да помогне град. Овај пројекат би за Горњи Милановац озбиљан вид маркетишке кампање која би између осталог била пласирана на домаћим и страним филмским фестивалима.

Као перспективан уметник коме се предвиђа успешна каријера, Исаиловић је изразио жељу да му баш град помогне јер је сигуран да ће се Горњем Милановцу одужити својим делима, којима ће се у будућности поносити, а уз осмех је додао да ће својим радом потрудити да стане у ред оних који су поникли из Горњег Милановца и постали јавне личности, незаборављајући да истакну своје порекло.

Председник Мирковић је у начелу подржао идеју, сматрајући је добром, и предложио да се захтев у писаној форми нађе на разматрању органа локалне самоуправе као вид пројекта у сарадњи са Културним центром општине Горњи Милановац.

Previous Похвале најбржим спринтеркама

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I