Eng

Es

It

Sp

Отворене просторије за децу са сметњама у развоју

Отворене просторије за децу са сметњама у развоју

– Оно што смо обећали ми смо данас и испунили, обезбедивши простор деци и младима која не могу због сметњи у развоју на редовну наставу, да своје време могу корисно искоритити у адаптираном и прилагођеном простору где ће се дружити, учити и играти са својим другарима, рекао је данас председник општине Милисав Мирковић, приликом званичног отварања дневног боравка за децу са сметњама у развоју.

Председник општине је овом приликом честитао и свима онима који су допринели да овај простор данас заживи, најпре Општинској управи и надлежним одељењима, у сарадњи са представницима Удружења родитеља деца са сметњама у развоју и Друге основне школе где се налазе ове просторије. Председник Мирковић је данас назначио да ће општина и даље помагати финансијски, материјално, логистички, као и кроз пројекте овој категорији деце, али и да постоји интересовање и привредника да својим донацијама помогну рад овог Удржења, а међу првима јуче се јавила самоиницијативно књижара Мишковић која је спремна да поклони део опреме и играчака за ову децу.

Задовољство новим простором испред свих родитеља изразила је председница Удружења родитеља деце са сметњама у развоју, Ивана Игњатовић, уједно захваливши се председнику општине и свим сарадницима на разумевању и вољи да деца имају могућност да се социјализују у наменском простору, уређеном по прописаним стандардима и прилагођеном њиховој деци.

Своју срећу и одушевљење играчкама, бојицама, књигама и балонима изразила су и деца која су Председнику општине поклонила цртеж и изрецитовала песмице које изражавају сву љубав упућену њиховим родитељима за негу и несебично свакодневно ангажовање, те једна насмејана девојчица са Дауновим синдромом гласно изговори „Мила моја мамице, мој најлепши цвете не бих те дала низашта на свету“.

Посао одабира адекватног простора, адаптације и опремање извршила је Општинска управа општине Горњи Милановац. Према прецизираним законским прописима за ову категорију лица неопходно је било извршити потребне грађевинске радова у прилагођавању простора за дневни боравак, кухиње и тоалета, као и приступа за проходност инвалидских колица. Простор је опремљен новим одговарајућим намештајем, техничким помагалима – телевизором, компјутерима, штампачем, телефонима са телефаксом и музичким стубом. Вредност свих радова и набавке потребне опреме износила је милион и седамсто двадесет хиљада динара буџетских средстава.

Овај простор могу користити евидентираних двадесет и шесторо деце и младих од 5 до 18 година, док ће за то време родитељима бити омогућено да се одморе или обаве друге послове.

Previous Школа за родитеље

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I