Eng

Es

It

Sp

Одржана седница Скупштине општине Горњи Милановац

Одржана седница Скупштине општине Горњи Милановац

Данашња седница Скупштине општине Горњи Милановац започета је свечаним давањем заклетве за обављање одборничке дужности одборника Милана Топаловића из Брђана, са изборне листе „Ивица Дачић–Социјалистичка партија Србије, Партије уједињених пензионера Србије и Покрета за општину Горњи Милановац“, који ће у свом будућем раду заменити досадашњу одборницу др Биљану Обрадовић.

Потом је уследило разрешење Јездимира Степановића машинског техничара из Брђана са функције члана Општинског већа на предлог одборничке групе Покренимо Горњи Милановац-Томислав Николић (Српска напредна странка и Покрет социјалиста) и на основу истог предлога извршен избор Срђана Милићевића дипломираног економисте за члана Већа. Иначе, Степановић је вољом одборника разрешен функције општинског већника са 32 гласа ЗА, 9 против и једним неважећим гласом, док је Милићевић изабран за новог члана Већа са 32 гласа ЗА и 3 гласа против. Председник општине Милисав Мирковић је подржао предлог и разлоге коалиционог партнера испред ове одборничке групе за разрешење, као и за именовање новог члана Општинског већа, уједно захваливши се бившем већнику на досадшњој сарадњи, а новом пожелевши успешност у будућем раду.

Приликом разматрања информације о шестомесечном извршењу буџета општине Горњи Милановац одборницима су детаљно наведени периодични расходи и приходи од јануара до јуна месеца текуће године. Поводом реализације буџета за реч се јавио председник општине Милилисав Мирковић, поручивши да ће и даље на снази бити општа штедња и да сви буџетски директни и индиректни корисници треба да се понашају у складу са тим и да рационално воде рачуна о трошењу средстава.

-Тренутно имамо обезбеђеног новца за све што се интезивно гради у општини Горњи Милановац, али и даље треба да рационално послујемо, односно да и у будуће немамо неплаћених рачуна, да нисмо кредитно задужени и да све прати испланирану финансијску и закониту динамику, како би и ову годину завршили позитивно, рекао је данас Мирковић. Овом приликом председник општине је и обавестио одборнике о актуелним пословима и планираним средствима на реконструкцији Дома културе и Брда Мира, градњу школе у Семедражи, преко 26 км асфалтирања локалних и некатегорисаних путева широм општине. Најавивши и то да од понедељка почиње да се ради и улица поред Градског стадиона, уследиће радови и на Деспотовачкој улици, ради се водовод ка Руднику, завршава се адаптација бивше зграде Дечјих новина, односно управне зграде Општинске управе, предстоји уређење корита реке Деспотовице, прикључак и уређење приступа Дому здравља. А поводом обележавања двеста година од Таковског устанка тренутно се врши уређење и реконструкција музеја, цркве брвнаре у Такову, Милошевог конака у Враћевшници, путева до историјских знаменитости, биће асфалтиране све стазе у знаменитом месту „Таковски грм“ у Такову и предузеће се све радње како би се достојансвено обележила ова значајна годишњица, нагласио је председник Мирковић. Он је најавио данас да ће већ у првој половини децембра месеца бити на усвајању нацрт буџета за наредну годину на коме се интезивно ради, а потом ће се приступити и усвајању планова јавних предузећа и установа.

Према Информацији о припремљености школа за нову школску 2014/2015. годину у школским клупама, од 1. септембра се налази 4.330 ученика основних и средњих школа на територији наше општине. Број овогодишњих ђака првака је 385, а број уписаних у прву годину средњих школа 289, с назнаком да овај број може да се измени до 15. септембра, до када ће се знати прецизан податак о броју полазника. Припреме за нову грејну сезону се приводе крају, тако да се може очекивати да ће све школе, уз помоћ локалне самоуправе за већа инвестициона улагања, без значајних проблема пребродити најхладнији део године. Општинска управа је мимо редовних, инвестирала значајна средства у реновирање школских објеката. У школи у Брђанима коначно је комплетно реновиран мокри чвор и санирана котларница, у Брусничкој школи је такође санирана котларница, док је у Другој основној школи адаптиран посебан простор и дат на употребу Удружењу родитеља деце са посебним потребама. Такође, у ОШ „Иво Андрић“ у Прањанима је комплетно завршено партерно уређење, а до краја године очекује се и градња монтажне школе у Семедражи. До сада су за изведене инвестиције утрошена буџетска средства у укупном износу од преко 25.000.000,оо динара, чиме је опредељење локалне самоуправе да улаже у побољшање услова боравка и рада у школским објектима још једном потврђено.

Одборници су такође данас усвојили извештај о функционисању система одбране од града на територији Радарског центра „Букуља“ за период 01. 05. – 15. 07. 2014. године, као и информацију о коришћењу воде ЈКП „Горњи Милановац“ из система Рзав. Усвојена је и одлука о формирању јединица цивилне заштите опште намене на територији општине Горњи Милановац и остала текућа питања којих је данас на разматрању и усвајању било укупно двадесет и пет.

Previous Послови на реконструкцији Дома културе

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I