Eng

Es

It

Sp

71. годишњица победе над фашизмом свечано обележена у Горњем Милановцу

71. годишњица победе над фашизмом свечано обележена у Горњем Милановцу

Данас је у Горњем Милановцу традиционалним полагањем венаца на споменикe и спомен обележја у Спомен парку „Брдо мира“ свечано обележен 9. мај – 71. годишњицa слободе и Дана победе над фашизмом.

О пресудном значају 9. маја – Дана победе говорио је представник Савеза бораца НОР-а Владимир Јовановић, након чега су се присутнима обратили и представник Амбасаде Руске Федерације у Републици Србији господин Михаил Чижиков и председник општине Горњи Милановац Милисав Мирковић.

Представници амбасаде Руске Федерације у Републици Србији, Војске Србије, Општине Горњи Милановац, Савеза Бораца НОР-а, Друштва за неговање традиција ослободилачких ратова до 1918. године и Друштва српско-руског пријатељства Таково – Горњи Милановац поклонили су се сенима ратника полагањем цвећа на споменике и спомен-обележја погинулих Црвеноармејаца и Партизана.

Минутом ћутања свих присутних и интонирање химни Русије и Србије одата је свечана пошта палим јунацима, а потом су ученици ОШ „Момчило Настасијевић“ извели пригодан културно уметнички програм у част Дана победе.

Previous Концерт групе Van Gogh у суботу

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I