Eng

Es

It

Sp

98 милиона динара за реконструкцију улице Николе Луњевице

98 милиона динара за реконструкцију улице Николе Луњевице

Нова локација сточне пијаце, нова линија градског саобраћаја, набавка нових возила за Дом здравља Горњи Милановац, писмена оставка начелника Општинске управе само су неке од теме о којима су, на данас одржаној четрдесет и осмој седници Општинског већа, расправљали и одлучивали чланови Општинског већа општине Горњи Милановац.

Општина Горњи Милановац је на неодређено време дала на коришћење Јавном комуналном предузећу Горњи Милановац катастарску парцелу у МЗ Сврачковци ради измештања сточне пијаце. Председник општине Дејан Ковачевић, објаснио је да ће на садашњој локацији сточног пијаца инвеститор из Словеније градити тржни центар: „Врло брзо ће словеначки инвеститор кренути са градњом пословног објекта од 6000 квадрата у виду тржног центра, који је дефинитивно недостајао Горњем Милановцу. Досадашњи власник тог земљишта га је продао и оно је сада у власништву друге компаније. Врло брзо, пред почетак радова, ћемо организовати заједничку конференцију за медије. Сточни пијац се са досадашње локације премешта у Сврачковце на парцелу која је у власништву општине Горњи Милановац.“


Када је реч о увођењу градског линијског саобраћаја на релацији Луњевица – Јасен, Ковачевић је рекао да ће становници Луњевачког пута први пут у историји градским линијским превозом бити повезани са градом: „Овом Одлуком, поред тога што решавамо питање јавног превоза у виду аутобуса који ће саобраћати од касарне у Луњевици, до Јасена, решавамо и питање стајалишта за такси возила на тој релацији, што планирамо да урадимо и у осталим деловима града. Оно што је јако значајно напоменути, јесте да смо урадили пројекат комплетне реконструкције улице Николе Луњевице од Норвешке куће до касарне у Луњевици. Вредност тог пројекта је 98 милиона динара и он подразумева потпуну замену канализације, потпуну замену кишне канализације, водоводне мреже, нови коловозни застор и наравно уређење тротоара са обе стране коловоза као и расвету.“ Председник је најавио да ће нова линија градског саобраћаја стартовати са почетком нове школске године, а да ће време саобраћања бити накнадно утврђено у зависности од потреба становника тог дела града.


Према Извештају са информацијама о припремљености основних и средњих школа са територије општине Горњи Милановац пред почетак нове школске године, образовно-васпитни рад у погледу простора, опреме и наставног кадра спремно дочекују нову школску годину. Поред средстава која је Општина у протеклом периоду уложила у реконструкцију одређених објеката и одређен број донатора, међу којима је и предузеће „Рудник олова и цинка“, одређеним школама донирали су средства за замену столарије. Ковачевић је овом приликом најавио реконструкцију Основне школе „Десанка Максимовић“ и изградњу једног новог објекта за потребе те школе: „Континуирано радимо, онолико колико можемо, да доведемо све објекте, и основних и средњих школа у стање да оне буду у пуном капацитету и употреби за школску годину. Значајно је да тренутно радимо пројекат реконструкције четврте основне школе. Од када је почела да ради, та школа није у потпуности изграђена, остало је да се изгради Б фаза школе, али је школа пре завршетка свих радова пуштена у рад. Поред енергетске ефикасности коју ћемо радити, партерног уређења, ограђивања школског дворишта изградићемо и Б фазу. Ту Б фазу ћемо једним делом користити за кабинете, а другим за проширење капацитета ПУ „Сунце“ и њихов предшколски програм.“

Већници су данас одлучивали и о писменој оставци начелника Општинске управе. Ковачевић је рекао да ће досадашњи начелник Општинске управе бити распоређен на ново радно место: „Господин Јевтовић ће у наредном периоду добити неке друге радне задатке. Он ће бити на новој функцији у неколико наредних дана и то је једини разлог.“ Ковачевић је нагласио да се нада да ће, сада већ бивши начелник Општинске управе, имати подједнако добре резултате на новој функцији, као што је то био случај док је био начелник Општинске управе.

Previous У току припреме за реконструкцију крова Музеја рудничко-таковског краја

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I