Eng

Es

It

Sp

Плакета Војске Републике Србије општини Горњи Милановац

Плакета Војске Републике Србије општини Горњи Милановац

Поводом успешно реализоване сарадње на организовању и реализацији прославе, која је одржана 23. априла текуће године поводом два века од подизања Другог српског устанка, Дана Војске и Дана општине Горњи Милановац, јуче је у Центру за обуку везе и информатике, у касарни „Војвода Радомир Путник“ у Горњем Милановцу приређена свечаност.

Овом приликом, у име начелника Генералштаба Војске Србије, Комадант свечаности генерал – мајор Војин Ч. Јондић уручио је председнику општине Горњи Милановац Милисаву Мирковићу Плакету у знак сећања на учешће на Централној свечаности поводом прославе Дана Војске Србије и доделе војних застава, а која представља највише признање које Војска Србије може доделити цивилном сектору.

Генерал-мајор Јондић пренео је поздраве начелника Генералштаба Љубише Диковића општинском руководству и изразе захвалности нашој општини на помоћи приликом организовања прославе и истакао да Војска Србије и локална самоуправа треба да буду поносни на оно што је организовано.

„Ово високо одличје има велики значај за нашу општину и служиће нам као подстрек али и обавеза да будемо још бољи“ рекао је председник општине.

„У амбијенту знаменитог места „Таковски грм“ прославу овог значајног јубилеја обележио је атрактивни егзерцир Гарде, примопредаја 24 војне заставе јединицама ранга бригаде Војске Србије као и артиљериска почасна паљба и налет два авиона – Миг 29. Тако да овом приликом, захваљујем се још једном Војсци Србије на признању али јој истовремено и одајем признање што су допринели да прослава буде обележена на најлепши могући начин“ додао је председник Мирковић.

Преко пет хиљада окупљених грађана у Такову, 23. априла 2015. године, нетремице је пратило програм поводом обележавања овог историјског јубилеја.

Previous Завршна фаза санације мини – пич терена

Таковска 2
32300, Горњи Милановац

Радно време:

Пон – Пет: 7.30 ч.  – 15.30 ч.

Телефон:

+381 325150050

Огласна табла

Увек у току са новостима

Пратите нас

© 2021 Општина Горњи Милановац I Сва права задржана I Веб дизајн: Студио Имплицит I