Уручене награде и признања најбољим ученицима општине Горњи Милановац

Данас је у Културном центру „Мија Алексић”, у Горњем Милановцу организована свечана церемонија прославе успеха најбољих милановачких ученика. Ова свечаност је прилика да се истакне ученичка посвећеност, труд и постигнућа која су их издвојила као праве узоре у школама.

Ученици не само да су показали изузетне резултате, већ и одговорност, упорност и страст према учењу. Њихова жеља за знањем и сталним усавршавањем инспирација је свима нама. У временима када се од њих захтевало много, они су показали храброст и снагу, суочавајући се са изазовима и превазилазећи их. 

Свечаности је присуствовао и Дејан Ковачевић председник општине Горњи Милановац, који се присутнима обратио следећим речима:

-Поштовани ученици, поштовани наставници, професори, драги родитељи, ја сваке године на овај дан увек кажем да сам најпоноснији што могу са вама да поделим радост вашег успеха, јер ви сте оно најбоље што Горњи Милановац има. Нелсон Мендела је давно рекао да је образовање најмоћније оружје којим можете променити свет, ви сте то одавно већ схатили.

Општина Горњи Милановац се труди да из године у годину поправи ниво и квалитет образовања на нашој територији. Оно што ми можемо нашим средствима, нашом памећу да урадимо, то свакако чинимо, како би ви имали удобније и боље и образовање и васпитање. Оно што желим да вам кажем, јесте да ће вас у наредном периоду чекати неки нови изазови, али имајте на уму да сви ви можете постићи оно што су постигли великани из наше прошлости. Општина Горњи Милановац се узда у то да ћете ви бити неко ко ће у будућности управљати и општином Горњи Милановац и државом Србијом. Зато вама и вашим породицама желим све најбоље, желим вам пуно успеха у наставку вашег учења, ваших каријера, али да се увек сетите Горњег Милановца, да се увек сетите одакле сте пошли, да волите и вашу школу, и ваше наставнике, и ваше родитеље, и ваше другове, да волите Горњи Милановац, да волите Србију. Да сте живи и здрави! Живео Горњи Милановац, живела Србија – поручио је председник.

 

Након поздравног говора председник Ковачевић је најбољим ученицима уручио признање „Ђак генерације“ које је за школску 2023/2024.годину понело десет ученика и то:

1.Филип Петковић ученик Основне школе „Краљ Александар I “

  1. Јована Папић ученица Основне школе „Момчило Настасијевић“,

3.Нина Зеленкапић ученица Основне школе „Свети Сава“

  1. Вукашин Брадоњић ученик Основне школе “Десанка Максимовић“,

5 Ива Крунић ученица Основне школе „Иво Андрић“ Прањани,

6.Милан Стојковић ученик Основне Школе „Арсеније Лома“ Рудник

  1. Татјана Савчић из Основне школе „Таковски устанак“ Таково
  2. Јана Савић Гимназија „Таковски устанак“
  3. Тамара Пантелић Економско – трговачка школа „Књаз Милош“
  4. Вук Мићовић Техничка школа „Јован Жујовић“

 

За одличан успех из свих наставних предмета и примерно владање „Вуковом дипломом“ награђено је 35 ученика:

  1. Лав Манојловић ученик Основне школе „Краљ Александар I“
  2. Јустина Обрадовић ученица Основне школе „Краљ Александар I“
  3. Анђела Цицовић ученица Основне школе „Краљ Александар I“
  4. Софија Симоновић – Основна школа „Краљ Александар I“
  5. Ђурђа Савковић ученица Основне школе „Краљ Александар I“
  6. Јакша Васић ученик Основне школе „Краљ Александар I“
  7. Сара Трбојевић ученица Основне школе „Краљ Александар I“.
  8. Павле Гојак – Основна школа „Краљ Александар I“
  9. Филип Петковић ученик Основне школе „Краљ Александар I“
  10. Магдалена Јовановић ученица Основне школе „Краљ Александар I“

11.Милица Антонић – Основна школа „Краљ Александар I“

  1. Петар Обрадовић ученик Основне школе „Момчило Настасијевић“
  2. Петар Бановић ученик Основне школе „Момчило Настасијевић“
  3. Дуња Огњановић – Основна школа „Момчило Настасијевић“
  4. Јована Папић- Основна школа „Момчило Настасијевић“
  5. Милован Стошић – Основна школе „Момчило Настасијевић“
  6. Теодора Црногорац ученица Основне школе „Момчило Настасијевић“
  7. Лука Челиковић  – Основна школa „Момчило Настасијевић“
  8. Никола Чивовић ученик Основне школе „Момчило Настасијевић“
  9. Нина Зеленкапић ученица  Основне школе„Свети Сава“
  10. Лена Јовановић ученица Основне школа „Свети Сава“
  11. Вукашин Брадоњић ученик  Основне школе „Десанка Максимовић“
  12. Олга Лена Костић ученица Основне школе „Десанка Максимовић“
  13. Исидора Ђорђевић –  Основна школа „Десанка Максимовић“
  14. Анастасија Банзић ученица Основне школе „Десанка Максимовић“
  15. Анђела Марушић  – Основна школа „Десанка Максимовић“
  16. Ива Крунић ученица Основне школе „Иво Андрић“ Прањани
  17. Милан Стојковић – Основна школа „Арсеније Лома“ Рудник
  18. Николина Нешовић ученица Основне школе „Арсеније Лома“ Рудник
  19. Татјана Савчић ученица Основне школе „Таковски устанак“ Таково
  20. Дуња Вујошевић –  Гимзназија „Таковски устанак“
  21. Ђурђа Вучићевић- Гимназија „Таковски устанак“
  22. Анастасија Рашић – Гимназија „Таковски устанак“
  23. Јана Савић- Гимназија „Таковски устанак“
  24. Тамара Пантелић ученица Економско-Трговачке школе „Књаз Милош“

 

Ученици милановачке општине су и ове године имали запажене резултате на такмичењима, а освајачима једног од прва три места на такмичењима, признања је уручила заменица председника општине госпођа Јадранка Достанић.

Признања су добили:

 

  1. Вељко Чалуковић, ученик седмог разреда Основне школе „Краљ Александар I“ који је у овој школској години освојио чак три награде. Прво место на републичком такмичењу из математике, прво место на републиком такмичењу из физике и треће место на републичком такмичењу из српског језика.
  2. Урош Мијатовић ученик шестог разреда Основне школе „Краљ Александар I“ треће место на републичком такмичењу из физике.
  3. Даница Богојевић ученица трећег разреда Основне школе „Краљ Александар I“ прво место на Међународном литерарном конкурсу „Млади чувари српске народне културе“.
  4. Виктор Гачановић ученик седмог разреда Основне школе „Краљ Александар I“ прво место на Међународном литерарном конкурсу „Млади чувари српске народне културе“.
  5. Јована Папић ученица осмог разреда Основне школе „Момчило Настасијевић“ треће место на републичком такмичењу из књижевности – Књижевна олимпијада у Сремским Карловцима.
  6. Петра Јовановић ученица седмог разреда Основне школе „Свети Сава“ прво место на републичком такмичењу на Књижевној олимпијади.
  7. Неда Јовановић ученица осмог разреда Основне школе „Свети Сава“ друго место на републичком такмичењу на Књижевној олимпијади.
  8. Ива Бајић ученица седмог разреда Основне школе „Свети Сава“ друго место на републичком такмичењу из енглеског језика.
  9. Вук Хамидовић ученик шестог разреда Основне школе „Свети Сава“ друго место на републичком такмичењу из физике.
  10. Нина Зеленкапић ученица осмог разреда Основне школе „Свети Сава“ треће место на републичком такмичењу из биологије.
  11. Лука Костић ученик седмог разреда Основне школе „Свети Сава“ друго место на републичком такмичењу из информатике и рачунарства и треће место на републичком такмичењу из француског језика.
  12. Маша Ђурковић ученица седмог разреда Основне школе „Свети Сава“ треће место на републичком такмичењу из француског језика.
  13.  Нађа Крсмановић ученица седмогразреда Основне школе „Свети Сава“ треће место на републичком такмичењу из француског језика.
  14. Лазар Бован ученик седмог разреда Основне школе „Десанка Максимовић“ прво место на републичком такмичењу из географије и треће место на републичком такмичењу из енглеског језика.
  15. Милица Ковачевић ученица првог разреда Гимназије „Таковски устанак“ треће место на републичком такмичењу из енглеског језика.
  16. Јована Колаковић ученица трећег разреда Гимназије „Таковски устанак“ прво место на Републичком такмичењу „Књижевна олимпијада“.
  17. Филип Василијевић ученик трећег разреда Гимназије „Таковски устанак“ треће место на републичком такмичењу „Национална географска олимпијада ученика средњих школа“.
  18. Емилија Виријевић ученица трећег разреда Гимназије „Таковски устанак“ треће место на Државном такмичењу талентованих ученика средњих школа по научним дисциплинама Републике Србије из психологије.
  19. Јана Савић ученица четвртог разреда Гимназије „Таковски устанак“ прво место на Државном такмичењу талентованих ученика средњих школа по научним дисциплинама Републике Србије из хемије.
  20. Александра Прелић ученица трећег разреда Гимназије „Таковски устанак“ друго место на републичком такмичењу из математике.

21.Маша Шиљковић ученица другог разреда Гимназије „Таковски устанак“ прво место на Државном такмичењу талентованих ученика средњих школа по научним дисциплинама из историје.

  1. Елена Бујишић ученица првог разреда Економско – трговачке школе „Књаз Милош“ треће место на републичком такмичењу из математике.
  2. Сташа Марјановић ученица трећег разреда Економско – трговачке школе „Књаз Милош“ друга награда на Републичком такмичењу ученичког ликовног стваралаштва.

 

 

Потом је уследила додела признања ученицима који су остварили успехе на такмичењу у области спорта, а најуспешнији у спорту су:

 

  1. Лав Манојловић ученик осмог разерда Основне школе „Краљ Александар први“ за резултате у спорту кроз целу основну школу. Лав је и поносни носилац похвале „Спортиста генерације“.
  2. Вукашин Павловић ученик осмог разреда Основне школе „Момчило Настасијевић“наградаза резултате у спорту кроз целу основну школу и такође је носилац похвале „Спортиста генерације“ .
  3. Петар Петровић ученик шестог разреда Основне школе „Момчило Настасијевић“ прво место у карате борбама.
  4. Ружица Петровић ученица петог разреда Основне школе „Момчило Настасијевић“, треће место у катама.
  5. Михајло Петровић ученик осмог разреда Основне школе „Десанка Максимовић“ друго место на Републичком такмичењу у рукомету.
  6. Филип Јаковљевић, ученик осмог разреда Основне школе „Десанка Макимовић“ друго место на Републичком такмичењу у рукомету.
  7. Матије Шундић ученик осмог разреда Основне школе „Десанка Максимовић“друго место на Републичком такмичењу у рукомету.

8.. Вукашин Царевић ученик осмог резреда Основне школе „Десанка Максимовић“ друго место на Републичком тачмичењу у рукомету.

9.. Борис Сарић ученик осмог разреда Основне школе „Десанка Максимовић“ друго место на Репбличком такмичењу у рукомету.

  1. Вељко Королејић ученик осмог разреда Основне школе „Десанка Максимовић“ друго место на Репбличком такмичењу у рукомету.
  2. Вук Јеремић ученик Основне школе „Десанка Максимовић“друго место на Републичком такмичењу у рукомету.
  3. Мирослав Благојевић ученик осмог разреда Основне школе „Десанка Максимовић“ друго место на Репбличком такмичењу у рукомету.
  4. Вељко Жиловић ученик осмог разреда Основне школе „Десанка Максимовић“ друго место на Републичком такмичењу у рукомету.
  5. Михаило Цветковић ученик шестог разреда Основне школе „Десанка Максимовић“ друго место на Репбличком такмичењу у рукомету.
  6. Лука Филиповић је ученик шестог разреда Основне школе „Десанка Максимовић“ друго место на Републичком такмичењу у рукомету.
  7. Стефан Ђорђевић ученик шестог разреда Основне школе „Десанка Максимовић“ друго место на Репбличком такмичењу у рукомету.
  8. Анђелија Стевановић ученица другог разреда Економско – трговачке школе „Књаз Милош“ прво место на дванаестим Олимпијским спортским играма ученика Републике Србије у стрељаштву.
  9. Давид Аћимовић ученик трећег разреда Техничке школе „Јован Жујовић“ републичко такмичење у стрељаштву .
  10. Лука Ђинић ученик другог разреда Техничке школе „Јован Жујовић“ републичко такмичење у стрељаштву..
  11. Богдан Марјановић ученик трећег разреда Техничке школе „Јован Жујовић“ републичко такмичење у стрељаштву.

 

 Награђени ученици су поред књига, плакета и похвала добили и годишње пропуснице за базене „23. април“ у Горњем Милановцу и на Руднику.

 

 

КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ

Previous Дејан Ковачевић у трећи мандат