Радови на изградњи приступне саобраћајнице Горњи Милановац -Таково, ушли у завршну фазу

Горњи Милановац ће ускоро добити приступну саобраћајницу ауто-путу „Милош Велики”, што је највећа инвестиција у овој општини у последњих 60 година. Радови на изградњи су увелико ушли у завршну фазу.

Ја сам данас веома срећан, приводе се крају завршни радови на приступној саобраћајници. У току је асфалтирање ЛОТ-а 2, ЛОТ 1 је скоро завршен, остало је само да решимо један мањи део где се појавило клизиште у току радова, што ћемо санирати у наредних десетак дана. ЛОТ 2 је почео са асфалтирањем, што значи да се врло брзо ближи крај радова на приступној саобраћајници од Такова до Горњег Милановца, на саобраћајници која ће значити неки нови почетак за Горњи Милановац, тако да ћемо развој Горњег Милановца померати од кружног тока код „Металца“ према Такову. Када се заврши само асфалтирање, уследиће асфалтирање свих приступних путева до кућа мештана који живе уз саму приступну саобраћајницу. Обезбедићемо прилаз свим пољопривредним парцелама и наравно, морамо решити комплетну саобраћајну сигнализацију. Поред тога са пројектантима се ради на изналажењу најбољег решења за постојећа аутобуска стајалишта која ће остати на местима на којима су била, али морају бити ван коловоза, не могу више бити на коловозу као што је то било раније. Оно што јесте значајна вест јесте да се приступна саобраћајница приводи крају, најзначајнији пројекат у општини Горњи Милановац који вреди 30 милиона евра, пројекат који много више вреди за саму привреду Горњег Милановца, за мештане Горњег Милановца. У наредном периоду сви ћемо се уверити колики је значај приступне саобраћајнице за сам развој нашег Горњег Милановца – рекао је Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац, приликом данашњег обиласка радова на асфалтирању приступне саобраћајнице – најзначајнијег пројекта за милановачку општину.

Пројекат изградње приступне саобраћајнице састоји из два ЛОТ-а од којих је ЛОТ 1 потпуно нова саобраћајница у дужини од 4,7 километара (км), док се под ЛОТ-ом 2 подразумева реконструисана деоница постојећег државног пута у дужини од 4,6 километара.

Укупна дужина обилазнице око Горњег Милановца износи 9,6 километара.

 

КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ

Previous ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ