Министар Момировић данас обишао „Рудник” на Руднику

Министар унутрашње и спољне трговине у Влади Србије, Томислав Момировић посетио је општину Горњи Милановац и заједно са председником општине Дејаном Ковачевићем обишао је Привредно друштво Рудник и флотацију Рудник.

Желим да се захвалим господину Момировићу који је увек спреман да помогне нашим привредницима и док је био у претходном министарству и данас, када је Министар спољне и унутрашње трговине, он покушава да на сваки начин изађе у сусрет свим нашим захтевима. Желим да честитам руководству компаније „Contango” и Рудника олова и цинка као и радницима на изузетним резултатима које постижу. Да није рудника олова и цинка, ни сама варошица Рудник не би постојала. То је значајан рудник, не само за Горњи Милановац и околину, већ је веома значајан и за Србију.  Рудник има одличну сарадњу са нашим кинеским партнерима, којима даје скоро комплетну сировину. Оно што је значајно, јесте да из године у годину постижу све боље резултате.  Општина Горњи Милановац заједно са Владом Републике Србије гледаће да и у будућности помаже, не само овај рудник, већ ће гледати да помогне свим привредницима на територији општине Горњи Милановац, како би имали резулате онакве какве ми очекујемо да имају у будућности. Морам да се похвалим да смо прошлог месеца прешли бројку од 14.000 запослених у Горњем Милановцу, што је један од показатеља да се Горњи Милановац развија све боље и боље – рекао је Дејан  Ковачевић председник општине Горњи Милановац.

Министар Момировић изразио је велико задовољство поводом посете граду Милановцу као и „Руднику”, називајући овај део рудничко-таковског краја моћним индустријским центром

По други пут сам дошао да посетим ову компанију, овде у срцу Шумадије, где рударење има традицију дужу од 2000 година, где стотине људи сваког дана рудари и ствара додатну економску вредност. Вредност коју ови људи овде произведу, то улази у БДП наше земље, и та вредност значи да ми можемо сутра да имамо веће плате и пензије. Поносан сам на ово што се дешава овде, и захваљујем се компанији „Contango”, комплетном менаџенту и свим радницима што одговорно и озбиљно раде и што су направили једну озбиљну компанију. Уверен сам да ћемо успети да остваримо наш циљ, просечна плата од 1400 евра и просечна пензија у износу од 650 евра – рекао је Томислав Момировић, министар трговине.

 

Иначе ове године се навршава тачно 20 година како је компанија „Contango” д.о.о једна од најуспешнијих инвеститора у рударству у југоисточној Европи, купила рудник и флотацију „Рудник” и слови за једну од најуспешнијих приватизација у Србији.

Previous Радови на изградњи приступне саобраћајнице Горњи Милановац -Таково, ушли у завршну фазу