Чланови општинског већа дали сагласност за реализацију нових пројеката

Главна тема данас одржане треће редовне седнице Општинског већа општине Горњи Милановац била је разматрање предлога Решења о отварању апропријације, што је члановима већа образложио Александар Марковић, начелник Одељења за финансије, рачуноводство и локалну пореску администрацију. О дневном реду данашњег заседања председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић је рекао: 

Оно што је свакако значајно истаћи, јесте да смо данас на овој седници определили и отворили апропријације за средства које смо добили од Владе Републике Србије за Предшколску установу „Сунце” и за два пројекта која иду на Општинску управу. Један од пројеката је са Министарством унутрашњих послова, реч је о реализацији 12 милиона динара, за побољшање безбедности деце у саобраћају. Други пројекат вредности 27 милиона динара јесте пројекат који смо започели да радимо заједно са Министарством пољопривреде, а односи се на побољшање расвете на сеоском подручју. Новац је већ на буџету општине Горњи Милановац, а да би успели да реализујемо ова два пројекта до краја године,  било је неопходно отворити апропријације, како би ушли у процедуру расписивања јавних набавки и до краја године реализовали средства, јер би у супротном остала неутрошена – објаснио је Дејан Ковачевић председник општине.

Између осталог Ковачевић је рекао да су на овом заседању већници дали сагласност за издвајање општинских средстава у сврху помоћи суграђанима који су претрпели озбиљне последице од пожара на својим домаћинствима.

 

КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ

Previous Одржан састанак на тему: Решавање проблема индустријског отпада