Amasador Švedske u Gornjem Milanovcu I

 

 

 

Ambasador Švedske posetio opštinu Gornji Milanovac
Ambasador Švedske gospodin Krister Asp sa delegacijom ambasade Švedske, boravio je u jednodnevenoj poseti opštini Gornji Milanovac. Tim povodom održao je sastanak sa predsednikom opštine Milisavom Mirkovićem i rukovodstvom opštinske uprave, gde je bilo reči o privrednim vezama opštine Gornji Milanovac sa švedskim tržištem ne samo u oblasti grafičke industrije, već i o mnogim drugim prevrednim granama.

Prilikom posete gospodin Asp sa domaćinima iz opštinske uprave, obišao je Gimnaziju „Takovki ustanak“, održavši predavanje učenicima ove škole na engleskom jeziku na temu Evropske unije i održivog razvoja, sa međusobnom diskusijom na ovu temu.
Potom je usledila poseta kompanije Tetra Pak u Gornjem Milanovcu, nagrađenu ove godine od Japanskog instituta za uvođenje totalnog kvaliteta za konzistentu primenu sistema za unapređenje proizvodnje kao jedina u okviru Tetra Pak grupe u Evropi.

U popodnevnim satima, švedski ambasador i predsednik opštine zajedno su otvorili izložbu karikatura pod naslovom „Suočavanje sa klimom„, čijij su autori iz Švedske i sa Balkana, na temu klimatskih promena, a čine je ilustracije koje na zabavan način prikazuju zabrinjavajuće aspekte održivog razvoja.
Izložba će biti otvorena u Modernoj galeriji Kulturnog centra do 20.aprila.

Previous Uređenje opštine Gornji Milanovac I

Leave Your Comment